fbpx

Frații Tate și ”îngerii” lor au scăpat și de arestul la domiciliu! Vezi ce obligații au și primele reacții

Curtea de Apel Bucureşti a înlocuit, astăzi, arestul la domiciliu cu controlul judiciar în cazul fraţilor Tate și a co-inculpatelor din dosar, Luana Radu și Georgiana Naghel. Nu au voie să ia legătura unii cu alții și nici cu martorii din rechizitoriu. Mai au și alte obligații dictate prin hotărârea de înlocuire a măsurii.

Soluția pe scurt: ”În temeiul art. 425 ind. 1 alin.7 pct.2 lit. a raportat la art.205 Cod de procedură penală admite contestaţiile formulate inculpaţii Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela împotriva încheierii din data de 18.07.2023 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti, Secţia I penală, pronunțate în dosarul nr. 18906/3/2023/a1.2.

Desfiinţează încheierea contestată şi rejudecând: În temeiul art. 348 Cod de procedură penală cu referire la art. 207 Cod de procedură penală constată legalitatea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţii Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela.

În temeiul art. 242 alin. 2 Cod de procedură penală cu referire la art.211 şi urm Cod de procedură penală, înlocuiește măsura arestului la domiciliu a inculpaţilor Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, de la 04 august 2023 până la 02 octombrie 2023, inclusiv.

În temeiul art.215 alin.1 Cod de procedură penală, inculpaţii Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor, respectiv secţia de poliţie din circumscripţia teritorială a locuinţelor inculpaţilor, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.

În temeiul art.215 alin.2 Cod de procedură penală, impune inculpaţilor Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela ca, pe durata măsurii controlului judiciar, să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăşească limita teritorială a judeţului Ilfov şi a Municipiului Bucureşti, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;

b) inculpatele Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela să nu se apropie una de cealaltă şi nici de inculpaţii Tate III Emory Andrew şi Tate Tristian, aceşti din urmă inculpaţi pot să se apropie între ei dar nu se pot apropia de coinculpatele Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela;

toţi cei patru inculpaţi să nu apropie de martorii propuşi prin rechizitoriu: Andrei Ştefania Alexandra – (date), Obuzic Vlad Cristian – (date), Anghel Beatrice Gabriela – (date), Pencov Iasmina Valentina – (date), Aldea Maria-Alexandra – (date), Tudor Ana – Maria – (date), Lelias Luke Stephan – (date), Dumitrache Alexandra Milena – (date), Chivu Alexandra- (date) şi Paraschivoiu Florin – Robert – (date); să nu apropie de persoanele vătămate/părţile civile: Gabbey Emma Aida – (date), Untilă Aliona – (date), Bourne Christiana – (date), Pîrvan Corina Diana – (date) sau de membrii familiilor persoanelor vătămate sau părţilor civile, să nu comunice cu aceste persoane, direct sau indirect, pe nicio cale;

c) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă;

d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

În temeiul art.215 alin.3 Cod de procedură penală, atrage atenţia inculpaţilor Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

În temeiul art.215 alin.4 Cod de procedură penală supravegherea respectării de către inculpaţii Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela a obligaţiilor care le revin pe durata controlului judiciar se realizează de către secţia de poliţie din circumscripția teritorială a locuinţei fiecărui inculpat.

În temeiul art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Onorariul interpretului de limbă engleză, în echivalentul a şase ore, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Prezenta încheiere se traduce în limba engleză. Definitivă. ”

Racțiile fraților Tate:

”Mă simt fericit. Știam că într-un final adevărul va ieși la iveală și mă simt foarte fericit. Știam că va veni această zi. Într-un final mă așteptam să se întâmple. Știu ce am făcut și ce nu am făcut. Sunt multe speculații la știri, oamenii au spus multe lucruri, dar eu știu care este adevărul. Trebuie să decid unde să merg acum, sunt atâtea opțiuni”,  a declarat Andrew Tate la bustul gol, în fața casei, pentru Antena 3.

Pe Twitter a scris că va merge la Moschee.

Tristan Tate a postat după aflarea veștii: ”Dreptatea este dreptate. Legea este legea. Dovezile sunt dovezi. Sunt liber.”

Miionarii influenceri britanici au fost arestați preventiv la sfârșitul lunii decembrie 2022, plasați în arest la domiciliu după 3 luni, iar acum eliberați și cu control judiciar. Ei sunt acuzați de mai multe infracțiuni, între care constituirea unui grup infracțional, trafic de persoane, acces ilegal la un sistem informatic, lovire.

Comments

comentarii

Premierul Marcel Ciolacu a cerut, vineri, ministrului Educației, Ligia Deca, să propună criterii de performanță pentru creșterea salariilor profesorilor. Veniturile cadrelor didactice vor crește doar cu 13% la început de an.... Citește mai mult
Cu un palmares impresionant, un Oscar, un Golden Globe, cinci premii Grammy, Sam Smith vine pentru prima dată în România, la festivalul Untold. Legendarul trio Swedish House Mafia marchează o altă exclusivitate pregătită de creatorii Untold pentru ediția 2024.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!