fbpx
Sediul Flacara este la Argos

O societate austriacă cere insolvența fabricii Flacăra

O societatea austriacă din domeniul țesăturilor a cerut la Tribunalul Specializat Cluj intrarea in insolvență a Flacăra SA. Aceasta este deținută de compania Jolidon, care deja este în procedura insolvenței.

Willy Hermann Wirkwarenerzeugung GMBH din Austria a depus cerere de intrare in procedura insolvenței împotriva Flacăra SA, societate vândută de Vasile Leordean în 2006 grupului Jolidon-Argos, deținut de omul de afaceri Gabriel Cîrlig. Societatea austriacă a cerut insolvența pentru o datorie de 38.000 de euro, neachitată la termen.

Willy Hermann este unul dintre cei mai importanti producatori de țesături elastice tricotate din Europa. Potrivit paginii de internet a companiei, sub brand-ul Superfine® sunt produse cele mai bune țesături circulare din întreaga lume.

SC Flacara SA este acum o mică parte din ce a fost cândva fabrica de textile Flacăra, un simbol românesc în vremea comunismului și după Revoluție. Anul trecut a avut un profit net de doar 47.442 lei și o cifră de afaceri de aproape 11 milioane lei. Societatea Flacara SA are, potrivit site-ului Ministerului Finanțelor, 259 de angajați. 

Flacăra s-a divizat în 2006, pe când avea o mie de angajați. Partea de producție cu angajații a fost preluată de Jolidon, iar activele imobiliare au rămas la Vasile Leordean prin LCS Imobiliar, care în 2008 a vândut terenul de 1,8 hectare de pe strada Someșului a fost vândut nemților de la LBBW, care în 2014 l-au vândut la iQuest.

Fosta fabrică Flacăra
Fosta fabrică Flacăra

In 2006, Jolidon a cumparat pachetul majoritar de actiuni (71,8%) al producatorului de confectii LCS Conf SA (Flacara SA) din Cluj Napoca, detinut de firma romano-germana Leotex Industries. Tranzactia de 800.000 de euro s-a derulat pe piata Rasdaq. Inainte de aceasta achizitie, Gabriel Carlig, proprietarul companiei Jolidon Import-Export, detinea 10% din actiunile LCS Conf (Flacara) Cluj-Napoca. LCS Conf a inregistrat in 2005 afaceri de 7,3 milioane de euro.

Comments

comentarii

HOROSCOP 4 august 2021. Află ce zodie va primi o sumă mare de bani și ce nativ este arogant cu persoanele din jur.... Citește mai mult
Viceprimarul Dan Tarcea a vorbit, marți, despre proiectul care prevede realizarea metroului de la Cluj, precizând că acesta este unul care „are maturitate”, fiind cuprins în PNRR.... Citește mai mult
Divizia 4 Infanterie „Gemina” sărbătorește 105 ani de istorie și tradiție militară.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!