fbpx
Sediul Flacara este la Argos

O societate austriacă cere insolvența fabricii Flacăra

O societatea austriacă din domeniul țesăturilor a cerut la Tribunalul Specializat Cluj intrarea in insolvență a Flacăra SA. Aceasta este deținută de compania Jolidon, care deja este în procedura insolvenței.

Willy Hermann Wirkwarenerzeugung GMBH din Austria a depus cerere de intrare in procedura insolvenței împotriva Flacăra SA, societate vândută de Vasile Leordean în 2006 grupului Jolidon-Argos, deținut de omul de afaceri Gabriel Cîrlig. Societatea austriacă a cerut insolvența pentru o datorie de 38.000 de euro, neachitată la termen.

Willy Hermann este unul dintre cei mai importanti producatori de țesături elastice tricotate din Europa. Potrivit paginii de internet a companiei, sub brand-ul Superfine® sunt produse cele mai bune țesături circulare din întreaga lume.

SC Flacara SA este acum o mică parte din ce a fost cândva fabrica de textile Flacăra, un simbol românesc în vremea comunismului și după Revoluție. Anul trecut a avut un profit net de doar 47.442 lei și o cifră de afaceri de aproape 11 milioane lei. Societatea Flacara SA are, potrivit site-ului Ministerului Finanțelor, 259 de angajați. 

Flacăra s-a divizat în 2006, pe când avea o mie de angajați. Partea de producție cu angajații a fost preluată de Jolidon, iar activele imobiliare au rămas la Vasile Leordean prin LCS Imobiliar, care în 2008 a vândut terenul de 1,8 hectare de pe strada Someșului a fost vândut nemților de la LBBW, care în 2014 l-au vândut la iQuest.

Fosta fabrică Flacăra
Fosta fabrică Flacăra

In 2006, Jolidon a cumparat pachetul majoritar de actiuni (71,8%) al producatorului de confectii LCS Conf SA (Flacara SA) din Cluj Napoca, detinut de firma romano-germana Leotex Industries. Tranzactia de 800.000 de euro s-a derulat pe piata Rasdaq. Inainte de aceasta achizitie, Gabriel Carlig, proprietarul companiei Jolidon Import-Export, detinea 10% din actiunile LCS Conf (Flacara) Cluj-Napoca. LCS Conf a inregistrat in 2005 afaceri de 7,3 milioane de euro.

Comments

comentarii

Liderii PSD şi PNL vor anunţa la ora 19,00 decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an. Analiștii politici atrag atenția asupra oportunității unei alianțe între cele două partide din coaliția de guvernare.... Citește mai mult
Antrenorul Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a fost la un pas să plece de la Universitatea Cluj, după înfrângerea cu 4-0 în fața rivalei CFR, în urmă cu două luni, din cadrul etapei cu numărul 21 din campionat.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!