fbpx
Livia Țâmbulea (sursa foto facebook.com)

O profesoară cunoscută de matematică și sora ei au câștigat despăgubiri de 122.000 euro contra Primăriei

O profesoară cunoscută de matematică și sora ei au primit, prin decizie definitivă a Înaltei Curți, despăgubiri de 122.000 de euro într-un proces contra Primăriei Cluj-Napoca. Banii trebuie plătiți de municipiu pentru un teren expropriat de aproape 250 mp din zona centrală, ce a aparținut mamei celor două reclamante.

Primăria clujeană trebuie să achite peste 122.000 de euro către Livia Țâmbulea, fostă profesoară de matematică la Liceul ”Gheorghe Șincai”, pensionată recent, și sora ei, Ana George. Suma se împarte în mod egal între cele două. Acestea au trimis către primărie cereri de punere în executare voluntară a decizie Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) din 22 septembrie 2016.

După nouă ani de procese, Livia Țâmbulea și Ana George au câștigat definitiv litigiul cu municipalitatea pentru acordarea de despăgubiri în contul unui teren de 248 mp de pe strada Cardinal Iuliu Hossu.

Inițial, în 2008, cele două au fost puse în posesia terenului, printr-un proces pe legea 10/2001, însă nu l-au putut folosi căci este alee și spațiu verde, în zona de protecție istorică și urbanistică a Clujului. A urmat un al doilea proces prin care s-a dispus încrierea în cartea funciară a dreptului de proprietate, cu titlu de expropriere, iar pârâtul municipiul Cluj-Napoca să plătească despăgubiri. Asupra cuantumului acestora nu au căzut de acord părțile, astfel că instanța, cu ajutorul expertizelor, a stabilit suma finală. Mai jos puteți citi argumentația judecătorilor de la Înalta Curte.

Livia Țâmbulea a fost profesoară de matematică la Liceul ”Gheorghe Șincai”, fiind susținută de elevi printr-un protest în 2013 pentru a nu se desființa clasele de real. De asemenea, a fost ironizată în celebrele ”Șincai memes”, care au generat, în februarie 2015, un scandal ce a ajuns până la Ministerul Educației.

Extras din decizia ÎCCJ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!