fbpx
Alexandru Cordos

Nașul ”cârtiței” de la DNA Cluj, urmărit penal

Senatorul PSD Alexandru Cordoș este urmărit penal de către procurorii DNA pentru favorizarea făptuitorului. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de senatorul Alexandru Cordoș, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de favorizare a făptuitorului. 

Potrivit procurorilor, în cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2014, suspectul Cordoș Alexandru a ajutat persoanele cercetate de procurorii anticorupție, într-un dosar penal, avertizându-le că le sunt interceptate convorbirile telefonice. Aceste informații le-a aflat de la finul său, ofițerul de poliție judiciară Tătar Valentin care, la data faptelor, lucra în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj. Surse judiciare spun că este vorba de informații din dosarul lui Horea Uioreanu.

De altfel, în legătură cu Tătar, la data de 23 iulie 2014, a fost sesizată instanța de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției pentru săvârșirea a 3 infracțiuni, din care una în forma tentativei, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Lui Alexandru Cordoș i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de suspect și acuzațiile, în conformitate cu prevederile articolului 307 Cod de procedură penală. 

”Pentru mine relaţiile de familie sunt una, iar activitatea profesională e alta. Niciodată nu le-am amestecat pe cele două. Nu am transmis nimic nimănui, pentru că nu aveam ce transmite. N-am primit nicio informaţie de acest gen, ca s-o transmit mai departe. Nu am nicio legătură cu acest dosar. Că există suspiciuni, pe baza a ceea ce a spus unul sau altul, fiecare răspunde pentru ceea ce spune sau face. Sunt nevinovat şi am încredere că voi demonstra acest lucru”, a declarat Cordoș pentru Ziua de Cluj.

Comments

comentarii

Cu bucurie și mândrie, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) marchează un moment de excepție în domeniul ingineriei structurale, odată cu succesul remarcabil obținut de echipa sa de studenți la prestigiosul concurs internațional de design seismic din Seattle.... Citește mai mult
Când spui primăvară, e imposibil să nu te gândești la urzici cu usturoi și mămăligă. Încă din februarie se culeg urzicile tinere, fragede, gustoase, care abundă în 17 vitamine și minerale esențiale pentru sănătate.... Citește mai mult

Lasă un răspuns