Acasă » ȘTIRI » Fondatorul Teatrului de balet din Cluj, trimis în judecată
sursa FOTO: sursazilei.ro

Fondatorul Teatrului de balet din Cluj, trimis în judecată

Regizorul Ilie Alexandru Wolff, fondatorul Teatrului de balet din Cluj-Napoca, a fost trimis în judecată pentru că i-a cerut unei tinere să execute un salt de la înălțime, fără a-i pune la dispoziție mijloace de siguranță. Tânăra minoră a căzut și a rămas paralizată, fiind acum într-un scaun cu rotile.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ilie Alexandru Wolff, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

Inculpatul, în calitate de organizator şi regizor al unui spectacol în cadrul  Festivalului Internaţional de Teatru Liber 20 – 22 iulie 2007 de la Sibiu, i-a solicitat părţii vătămate (minoră), în timpul unei repetiţii, să execute un salt de la înălţime, fără a-i pune la dispoziţie mijloace de siguranţă corespunzătoare, fapt care a dus la accidentarea acesteia, cu producerea unei infirmităţi permanente.

Deşi anterior, partea vătămată a mai executat un astfel de salt soldat cu o aterizare instinctivă în picioare, inculpatul i-a solicitat pe un ton ridicat numitei T.T.D. să repete saltul, respectând indicaţiile sale, întrucât trebuia simulată scena sinuciderii unui personaj, iar modul în care o executase prima dată nu părea realistă. În acest context, partea vătămată (ce avea calitatea de asistentă a inculpatului în materia organizării de spectacole) a reluat saltul, aterizând parţial în sfera suprafeţei ocupate de saltelele subdimensionate raportat la pericolul pe care îl presupunea saltul, suferind leziuni la nivelul coloanei.

Raportul de expertiză medico-legală întocmit în cauză de către Serviciul de medicină legală judeţean Sibiu a concluzionat că victima a suferit un traumatism vertebro-medular cu fractură cominutivă de corp vertebral T12, cu interesare mielinică la acest nivel. Leziunile   s-au putut produce prin cădere de la un nivel la altul şi au necesitat 90-100 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, persoana vătămată prezentând o infirmitate fizică permanentă.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sibiu.

Alexandru Ilie Wolff are 31 de ani şi a înfiinţat, în 2010, Teatrul de Balet din Cluj-Napoca, prima companie independentă de acest gen.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina