fbpx

Lux pe bani publici: Locuri de fumat de 8.000 de euro la o regie a CJ Cluj

Achiziții supraevaluate și lux pe bani publici la o regie a Consiliului Județean (CJ) Cluj. Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat (RAADPP) a cheltuit peste 8.000 de euro pentru amenajarea in curtea institutiei a două locuri pentru fumat. Alti 4.000 de euro au mers pentru panoul cu numele regiei de la poartă.

Un gărduleț de la o clădire din Gheorgheni a RAADPP a costat circa 8.000 de euro. Amenajarea unei grădini de la o altă clădire a regiei din Andrei Mureșanu a costat aproape 30.000 de euro. Directorul care a condus regia acum 2 ani, cand s-au facut achizitiile, a fost repus in functie.

In situatiile de lucrări acceptate la plată se arată că la clădirea de pe strada Băița nr. 9, un gărduleț de 190 de metri de la o clădire a regiei a costat 35.000 de lei, adică aproap 8.000 de euro. 
baita gard
cladire cj str baita (3)
 
Intr-o altă locație, pe strada Galaxiei nr.13,  amenajarea unei grădini a costat circa 125.000 de lei, in doua faze, prima de 74.000 lei in august 2011. Atunci apar pe situatia pe lucrari nu mai putin de 354 de metri cubi de pamant vegetal in valoare totala de 17.700 de lei.
lucrari raadpp (5)
lucrari raadpp (1)
In a doua faza, in mai 2012, in aceeasi locatie, s-au plantat pe hartie nu mai putin de  470 de bucati de arbusti buxus in valoare de peste 20.000 de lei. Gradina arata insa astazi precum o junglă.  
lucrari raadpp (2)
cladire cj str galaxiei (3)
De asemenea, la sediul regiei de pe strada Aviator Bădescu au fost amenajate două locuri de fumat ce au costat peste 36.000 de lei, adică peste 8.000 de euro.
lucrari raadpp (3)
sediu raadpp (5)
lucrari raadpp (4)
Panoul si bannerul cu numele regiei de la intrare au costat peste 4.000 de euro.
sediu raadpp (4)

 Fostul director al regiei din perioada 2011-2012, Mircea Avram, susținut de PDL, a fost repus in functie, motiv pentru care liderii PSD Cluj cer demiterea lui. ”E mai mult decat neobrazare ca domnul Avram, dupa ce a facut aceste prostii, sa vrea sa fie din nou director la regie”, a spus presedintele PSD Cluj, Remus Lăpușan.

In schimb, directorul regiei spune că el nu trebuie sa stie preturile, ci specialistii de la departamente, dar că este multumit că angajatii au unde să fumeze în condiții primitoare

Preturile, avand in vedere ca s-a facut o procedura de achizitie, directorul nu le poate sti pe toate. S-au receptionat, s-a numarat fiecare bucatica. Numai dupa aceeea s-a dat bun de plata. Dupa cum vedeti arata ca un spatiu frumos amenajat, unde oamenii pot merge sa fumeze, sa fie un loc primitor”, a declarat Mircea Avram.

Comments

comentarii

În acest moment se efectuează teste pentru a se depista efectul vaccinurilor anti-Covid la noua tulpină a virusului. Profesorul UBB de sănătate publică Răzvan Cherecheș explică care sunt următorii pași în criza care pândește România.... Citește mai mult
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că românii care se întorc în țară din sudul Africii, unde a fost depistată noua variantă a Covid-19, vor intra în carantină.... Citește mai mult
În acest moment, 1.265 de români infectați cu Covid-19 se află internați la ATI. Dintre aceștia, doar puțin peste 100 au un certificat care atestă că au fost vaccinați.... Citește mai mult
Iarna se face deja simțită la Vlădeasa, unde ninge viscolit, iar rafalele de vânt ajung la 80 km/h.... Citește mai mult

4 comentarii

  1. in cartiere selecte si preturile la investiti sint selecte

  2. in cartiere selecte si preturile la investiti sint selecte

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!