Firma unui PNL-ist a încasat 30.000 de euro pentru grădina RAADPP în vremea guvernării PDL

Grădina pentru care regia Consiliului Județean a plătit circa 30.000 de euro în 2011-2012 a fost amenajată de firma unui consilier local PNL din Gilău. Deși ați putea crede că este o grădină de vis cu așa investiție din bani publici, acum locul este mai mult în paragină. Contractele au fost semnate când la conducerea CJ era Alin Tișe (PDL), iar la RAADPP era director Mircea Avram, omul pus din nou în funcție de PDL. Beneficiarul contractelor este un susținător al liberalului Mihai Seplecan, care în ultima vreme este apropiat de PDL…oficial.

Într-un articol anterior, v-am prezentat mai multe contracte de lucrări și achiziții la prețuri exorbitante ale Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Privat (RAADPP) din subordinea Consiliului Județean (CJ) Cluj. Printre aceste lucrări se numără și amenajarea în două faze a grădinii din spatele clădirii de pe strada Galaxiei nr.13, ce aparține regiei și unde sunt mai multe cabinete medicale. Potrivit celor două situații de lucrări, aferente contractelor din august 2011 și mai 2012, acolo ar trebui să fie un fel de a doua grădină botanică a Clujului: 70 de arbori tuia piramidală, 170 de metri cubi de pământ vegetal și iarbă, 507 arbuști buxus, 40 de metri cubi de turbă, 5 bucăți de ienupăr. Lucrările totale, ce mai includ și pavaje, piatră cubică, două bănci, un balansoar, borduri, au costat aproape 125.000 de lei, adică circa 30.000 de euro.

lucrari raadpp (5)

lucrari raadpp (1)

lucrari galaxiei raadpp

Lucrările au fost executate de firma Mitmol Construct, deținută de consilierul local PNL din Gilău, Gabriel Moldovan. Directorul RAADPP era Mircea Avram, susținut de PDL, care a și revenit în funcție, iar președintele CJ Cluj era PDL-istul Alin Tișe.

În 2010, Moldovan a adăugat firmei obiecte de activitate precum „cultivarea altor plante permanente” și ”cultivarea plantelor pentru înmulțire”.

mitmol adaugare activitate

gabriel modovan gilau
Sursa FOTO: floreti-gilau.ro

Liberalul Gabriel Moldovan spune că ce este pe hârtie a plantat în grădina clădirii de pe strada Galaxiei.

Am dus mult pământ acolo și l-am basculat pe o parte, după care a trebuit cărat cu roaba. Dacă scrie în situația de lucrări că au fost 470 de arbuști buxus, atunci eu atâția am plantat. Dacă unii poate au dus apoi din ei acasă, eu nu știu. Nu m-am ocupat și de întreținerea grădinii, nu știu ce s-a întâmplat mai departe și de ce a ajuns acum așa. Au trecut doi ani de atunci. Culmea că deși era PDL la putere am câștigat contract, iar cât a fost USL nu am avut niciun contract”, a spus Moldovan.

Potrivit unor surse din PNL Cluj, liberalul de la Gilău este un apropiat al președintelui interimar al Consiliului Județean, Mihai Seplecan. La momentul când a fost competiția internă în partid pentru șefia organizației județene a PNL între Horea Uioreanu și Mihai Seplecan, consilierul din Gilău i-a făcut campanie și l-a sprijinit pe Seplecan.

 

seplecan in CJ (1)ZiardeCluj.ro a scris recent că ”Mihai Seplecan l-a numit fara sa cracneasca pe Mircea Avram, reprezentantul PDL, in functia de sef al Regiei Autonome de Administare a Domeniului Public si Privat, una dintre cele mai puternice regii ale judetului din punct de vedere financiar”

Seplecan a recunoscut recent pentru Ziua de Cluj că în 2005, la plecarea din PRM, a mers mai întâi la Alin Tișe, care nu l-a luat în PD, și așa a ajuns în PNL prin Marius Nicoară. ”În acea perioadă, era prefectul Clujului, Călin Tuluc era consilierul personal al dânsului. Cu Alin, băiat tânăr, ca şi mine, crescut şi el fără casă, ne ştiam din campaniile electorale. Şi i-am zis: Aline, ia-mă la tine consilier, ceva aici, la prefectură, dă-mi un job, ceva, te ajut, te susţin, te promovez atât în partid cât şi la nivelul prefecturii! El mi-a spus: «Măi, Mihai, eu nu mai am posturi aici, nu pot să fac nici politică din funcţia de prefect, dar discut cu ceva colegi în partid să găsim o variantă». După vreo două, trei săptămâni mi-a spus: «Dom’le, suntem noi, PD-iştii, mulţi. Eu te-aş lua, cred în tine, suntem prieteni, ne ştim, dar n-am unde». Aşa că m-am dus la domnul Nicoară cu tupeu.”, a povestit Seplecan.

 

mitmol cesiuneÎn firma Mitmol Construct a fost asociat până în 2009 și Vasile Vidrean, proprietarul unui gater din Gilău, despre care surse judiciare spun că era protejat de șeful Ocolului Silvic Someșuș Rece, Vasile Vesa, fost consilier local PNL in Gilău. Pe numele lui Vesa a fost disjuns un dosar la DNA din cazul fostului director al Direcției Silvice Cluj, Traian Mariș, susținut tot de PNL. Vidrean și-a cesionat părțile sociale din firmă lui Gabriel Moldovan, care a devenit asociat unic.

 

Mai jos puteți vedea cum arată grădina de 30.000 de euro.

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România, nu a scăpat nici în acest an de ploaie.... Citește mai mult
După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult

Lasă un răspuns