fbpx
Ofițerul Tătar a condus la instanță pentru arestare nume grele precum Apostu

Ofițer de la DNA Cluj, trimis în judecată cu acord de recunoaștere

Un ofițer de la DNA Cluj a fost anchetat de procurorii DNA pentru divulgarea de informații secrete din două dosare penale aflate în lucru la DNA Cluj. Ofițerul a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispoziţiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului Valentin Tătat, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea în concurs a 3 infracțiuni, din care una în forma tentativei, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
”În perioada ianuarie – iunie 2014 inculpatul Valentin Tătar, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a transmis unor persoane informaţii nedestinate publicităţii, din 2 dosare penale.”

În prezenţa apărătorului ales inculpatul Valentin Tătar a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia: 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. 

Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Cluj. Un judecător urmează ori să admită acordul de recunoaștere, ori să dispună judecarea lui Tătar în sistem normal. 

Surse judiciare spun că cele două dosare din care s-au scurs informații sunt cele în care a fost și mai este anchetat președinetel CJ Cluj, Horea Uioreanu. Nașul de cununie al ofițerului este senatorul PSD Alenxadru Cordoș.

Comments

comentarii

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, a fost amânat 3 săptămâni.... Citește mai mult

Lasă un răspuns