fbpx
Gheorghita Mateut

Fiul lui Mateut a obținut în instanță recorectarea testelor de la examenul pentru avocatură

Fiul celebrului avocat Gheorghiță Mateut a obținut recent la Curtea de Apel Cluj recorectarea lucrărilor sale de la examenul din septembrie 2013 de intrare în profesia de avocat.  După examen, George Mateut a chemat în judecată Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) și Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA).

Mateut jr. a obținut recorectarea lucrărilor la patru materii, înafară de Organizarea și Exercitarea profesiei de avocat, la care a luat nota 9,75. A doua notă în ordine descrescătoare a fost de 7,55 la drept procesual penal, materie la care tatăl său este specialist. Numai că la drept procesual civil a primit nota 5.  Sentința nu este definitivă, iar UNBR o poate ataca cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Solutia pe scurt de la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Cluj: ”Admite în parte acţiunea formulat ăde reclamantul MGG în contradictoriu cu UNBR-CU, INPPA. Anulează parţial hotărârea nr. 671/26.10.2013 (rectificată nr. 771) în ceea ce priveşte pe reclamant şi obligă autoritatea la o nouă recorectare a lucrărilor la disciplinele: drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal. Respinge petitele privind obligare la comunicarea de informaţii de emitere a deciziilor de validare şi primire în profesie. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Curtea de Apel, sub sancţiunea anulării. Pronunţatîă î şedinţa publică din 18.07.2014.”

George Mateut a fost aproape de media minimă 7 pentru a ajunge avocat stagiar.

lista examen mateut

Comments

comentarii

Lasă un răspuns