fbpx

Motivul pentru care a fost atacată cu un cutter angajata Primăriei Borșa (Cluj). Inculpatul a mai stat după gratii pentru tentativă de omor

Motivarea încheierii penale a Judecătoriei Gherla, prin care agresorul a fost arestat preventiv, arată că acesta a solicitat o locuință asistentei sociale pe care apoi a tăiat-o cu un cutter. Inculpatul a mai stat după gratii pentru tentativă de omor, fiind reabilitat recent.

”Pentru luarea măsurii arestării preventive a inculpatului Ciurar Stelian pe o perioadă de 30 de zile, s-a reţinut, în esenţă:

În fapt, la data de 27.11.2019, orele 08:15, inculpatul Ciurar Stelian s-a prezentat la Primăria Borşa, solicitând ca ajutor social o locuinţă persoanei vătămate, angajată ca asistent social în cadrul Aceasta i-a spus că, deoarece are domiciliul în com. Baciu, nu este în competenţa Primăriei Borşa să îi ofere ajutor social. Atât persoana vătămată, cât şi suspectul, confirmă că în momentele ce au urmat refuzului, acesta din urmă a întrebat retoric dacă trebuie să omoare pe cineva ca sa aibă unde sta, după care imediat a scos un cutter roz (care a fost găsit ulterior asupra sa) cu care a lovit, dinspre stânga spre dreapta, iar apoi cu o a doua mişcare de sus în jos, provocându-i acesteia o plagă tăiată la nivelul umărului drept, respectiv o escoriaţie în zona mamară stânga, leziuni ce au avut nevoie de 8-9 zile îngrijiri medicale, conform fişei de constatări preliminare IML Cluj-Napoca. Bluza pe care o purta victima a fost de asemenea tăiată.

Împrejurările privitoare la persoana inculpatului sunt, şi ele, relevante în aprecierea oportunităţii privării sale de libertate. Astfel, inculpatul a mai fost condamnat pentru tentativă la infracţiunea de omor, împlinindu-se recent termenul de reabilitare. De altfel, a şi spus că vede omorul ca o posibilă soluţie la problemele sale. Faptul că a fost şi internat în anii 1990 cu diagnostic “schizofrenie paranoidă”, acest indiciu cântăreşte în favoarea imprevizibilităţii reacţiilor inculpatului, acesta putând comite fapte similare.

Inculpatul a mai fost condamnat în anul 2004 pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, fiind liberat condiţionat în anul 2009.

Dispunerea măsurii arestării preventive a inculpatului este o măsură proporţională şi justificată raportat la gradul acestuia de periculozitate, modul de săvârşire a faptei demonstrând că inculpatul reprezintă un risc pentru valoarea socială apărată prin norma de incriminare, respectiv patrimoniul celorlalte persoane”, se arată în răspunsul primit de Clujust de la Judecătoria Gherla.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns