fbpx

Motivare-șoc: ”Cum inculpatul nu poate fi ucis, nu poate fi lapidat în piața publică,… poate fi plasat la domiciliu în arest”

Pasaje uluitoare într-o Încheiere penală de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui inculpat care a recunoscut că a violat o fetiță de 13 ani.

Încheierea pronunțată de judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila a fost desființată a doua zi de un complet de la Tribunalul Brăila, care a admis contestația parchetului. Motivarea Tribunalului cuprinde și argumentația halucinantă a primei instanțe:

„Cu titlul de exemplu, instanța de fond a considerat că un atentat terorist care să genereze victime multiple, un omor care să stârnească frică generală ar putea justifica măsura arestării preventive c.f. alin. 2 al. Art. 223 Cp.

În prezenta cauză, faptele inculpatului, deși reprobabile nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacție a societății din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viața, existența în vreun fel. Nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă.

Față de acest aspect, instanța de fond a considerat că în cauză se impune o măsură preventivă, dar în niciun caz cea mai grea, deoarece în cazul infracțiunilor de genocid, atentat terorist, omor calificat, crime împotriva umanității nu ar mai exista temei de luarea a vreunei măsuri preventive, uciderea celor vinovați rămânând singura sancțiune, dar nereglementată de lege. Cum inculpatul nu poate fi ucis, nu poate fi lapidat în piața publică, instanța de fond a considerat că acesta poate fi plasat la domiciliu în arest pentru 60 de zile de la 22.12.2020 până la 20.02.2021 inclusiv”, se arată în motivarea citată de G4media.ro

Tribunalul Brăila a admis contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva Încheierii penale a Judecătoriei Brăila, a desființat Încheierea atacată și, în rejudecare, a menținut măsura arestării preventive dispusă față de inculpat pentru o perioadă de 60 de zile.

A violat fetița timp de 7 luni, până a fost arestat pentru alte fapte

Potrivit informațiilor din dosar, ”inculpatul a profitat de imposibilitatea minorei, persoană vătămată C.E.M de a-și exprima voința, fapt cauzat de vârsta fragedă de 13 ani de la începutul activității infracționale, respectiv de 14 ani de la sfârșitul aceleiași perioade, și a întreținut raporturi sexuale în repetate rânduri, fără consimțământul acesteia. În aceeași perioadă, inculpatul a profitat de imposibilitatea persoanei vătămate de a-și exprima voința și a lipsit-o pe aceasta de libertate în mod ilegal, ducând-o departe de domiciliul acesteia și punând-o în imposibilitatea de a cere ajutor .

S-a reținut de instanța de fond că, din declarații persoanei vătămate, din declarația inculpatului care a recunoscut faptele săvârșite, din depozițiile martorilor rezultă că inculpatul a avut mai întâi o relație de concubinaj cu sora persoanei vătămate , împreună cu care inculpatul are și un copil minor. Pentru a se răzbuna pe concubina sa, care nu dorea să se mai împace cu el, inculpatul a oprit-o într-o zi pe persoana vătămată , când aceasta se ducea la școală, reținându-i atenția cu aspecte neimportante în scopul de a o împiedica să meargă la ore . Profitând de vârsta fragedă și credulitatea persoanei vătămate minore, inculpatul a determinat-o să îl însoțească la un magazin din Bacău, în vederea cumpărării unui cadou pentru copilul pe care îl avea cu sora persoanei vătămate. Părțile locuiau la acel moment în Slobozia Nouă, str. …

În condițiile în care in care inculpatul a ajuns la Bacău a invocat lipsa posibilităților de a cumpăra cadoul și a urcat-o pe persoana vătămată împotriva voinței acesteia în autobuzul către Brăila. În județul Brăila a dus-o la domiciliul unchiului său matern din satul Țăcău unde a înnoptat și a întreținut prima dată raporturi sexuale împotriva voinței fetei. Ulterior inculpatul a plecat și a luat-o și pe persoana vătămată la o fermă a numitului C.M , unde persoana vătămată a reușit cu ajutorul martorului B.I. a apelat-o pe mama sa și a putut merge acasă. În această perioadă petrecută la ferma din Insula Mare a Brăilei , inculpatul a mai violat-o de câteva ori. În condițiile în care minora a revenit la domiciliul său aceasta nu a relatat că inculpatul a întreținut raporturi sexuale cu ea împotriva voinței sale și nici că a luat-o cu forța de teamă . După o perioadă de timp, inculpatul a început să o caute la telefon și a determinat-o să se întâlnească . În cadrul întâlnirii a amenințat-o că le va spune părinților despre raporturile sexuale pe care le-au întreținut și astfel o va face de râs în tot satul Acest lucru a speriat-o pe persoana vătămată, motiv pentru care aceasta a fost de acord să plece cu aceasta pentru 6-7 luni pentru a locui împreună. În cele din urmă inculpatul a fost arestat pentru alte fapte, ocazie cu care persoana vătămată a putut relata cele real întâmplate .”

Comments

comentarii

Roxen va interpreta piesa „Amnesia” la Eurovision. Roxen spune că această piesă este una extrem de personală, dar se bucură că juriul a ales această piesă, pentru că are energia necesară.... Citește mai mult
Horoscop 5 martie 2021. Află ce zodie poate primi noi oferte de colaborare și cine trebuie să aibă mai multă grijă de sănătate.... Citește mai mult
Emil Boc este dezamăgit deoarece noul prefect de Cluj face parte din UDMR și nu PNL. Primarul este interesat ca noul prefect să respecte toate simbolurile naționale și spune că nu va accepta nici „cel mai mic derapaj”.... Citește mai mult

Lasă un răspuns