fbpx
Judecătorul Alin Bodnar și activistul de mediu Daniel Bodnar

Mesajul emoționant al unui judecător despre fratele său, activist cunoscut, care are nevoie de ajutor

Toată țara a auzit de activistul de mediu Daniel Bodnar din Suceava, cel după care aruncau cu pietre, în decembrie, hoții de lemne. Acesta este în spital ca urmare a unui accident rutier și are nevoie de o operație în Germania. Fratele său, judecătorul Alin Bodnar de la Judecătoria Sector 3 București, cel care în 2018 ținea discurs de reprezentant al generației sale în fața președintelui Klaus Iohannis, a scris pe Facebook un mesaj emoționant despre și pentru fratele său, aflat în suferință.

”Daniel, tu ești un om puternic! Ai fost, ești și vei fi, atât pentru familie, cât și pentru prieteni, un model de curaj și perseverență.

Întotdeauna ai luptat cu mult curaj și ai înfruntat greutățile pe care le-ai avut. Ai avut curajul să te îndrepți în direcția corectă, chiar dacă mulți se temeau să meargă în acea direcție. Ai avut voința și disponibilitatea de a renunța la multe lucruri pentru adevăr și dreptate, indiferent de costuri și consecințe. Deși aveai varianta comodă de a nu face nimic, te-ai simțit permanent responsabil să acționezi și ai făcut-o, împreună cu prietenii tăi. Ai continuat să lupți pentru că nu voiai să trăiești cu regretul anilor în care ai fi putut lupta mai mult. Niciun om nu ți-a putut fura viziunea ori să ți-o întunece. Ai spus permanent că în lupta ta, chiar dacă s-ar auzi doar strigătul tău solitar și fără ecou, nu vei descuraja și vei lupta în continuare pentru valorile în care crezi.

Puterea exemplului tău și credința în idealurile tale ne dau și nouă putere să trecem peste această perioadă dificilă și să fim optimiști că te vom vedea iarăși pe picioarele tale.

Evidențele exemplului tău ne încurajează pe noi, familie și apropiați, că în scurt timp vom vedea sănătate deplină în dreptul tău.

Suntem lângă tine!”, a scris Alin Bodnar.

Redăm mai jos mesajul scris de Daniel Bodnar pe pagina sa de Facebook:

”Astăzi (n.r. 27 ianuarie) am primit confirmarea din Germania că mă pot transfera acolo și am nevoie acum de ajutor din partea autorităților pentru efectuarea transportului către Germania!

Situația s-a complicat și chiar este nevoie de acest transfer. Pe lângă operația la coloană, am o fractură cominutivă complicată la nivelul gleznei drepte, în privința căreia, inițial, în urma radiografiei efectuate la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, am fost informat că nu necesită intervenție chirurgicală, dar de fapt, ulterior am aflat că aici mi-au efectuat radiografia la nivelul gleznei stângi, nu la piciorul cu probleme, care era în gips.

Ieri mi s-a realizat un consult ortopedic amănunțit la Spitalul Sf. Spiridon, unde s-a constatat că fractura necesită fixare externă și mi s-a transmis că după vindecarea tegumentului este nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală complexă.

În Iași nu mai sunt locuri în spital, pentru tratament ortopedic, iar pacienții stau și pe holuri.

Recomandarea medicilor de aici a fost să fiu transferat la Suceava pentru intervenția la gleznă, însă centrul din Suceava fiind un centru unde se tratează cazuri mai puțin complexe decât la Iași, am hotărât împreună cu familia să merg în Germania să fac tratamentul ortopedic, acolo fiind și un centru de recuperare.

Sunt un pacient greu transportabil și dacă voi fi transportat la Suceava pentru fixare externă, după două zile voi fi externat și trebuie să aștept până la vindecarea pielii. În acest timp de vindecare, nu există nicio posibilitate ca eu să fiu internat într-un centru de recuperare în Suceava. Singura variantă ar fi să plec acasă…

Din aceste motive, aleg centrul din Germania, unde există posibilitatea unor îngrijiri corespunzătoare. În România nu am găsit un centru de recuperare specific nevoilor mele și trebuie să evit cât mai mult transferul dintr-un loc în altul.

Cea mai bună soluție este transferul, având în vedere că în acel centru de recuperare va fi făcută și intervenția chirurgicală. Voi avea posibilitatea acolo să încep și procedurile de recuperare, fără a mai fi nevoit să fiu transferat dintr-o parte în alta.

Vă mulțumim că sunteți alături de mine! Vă iubesc!”

Cei care doresc să ajute au la dispoziție mai multe variante:

Bodnar Daniel

Cont în LEI – Banca Transilvania:

RO05BTRLRONCRT0501378502,

BTRLRO22

Bodnar Daniel

Cont în EURO – Banca Transilvania:

RO79BTRLEURCRT0501378501,

BTRLRO22

Bodnar Daniel

REVOLUT:

GB06 REVO 0099 7013 1862 45

REVOGB21

Cont Patreon

https://www.patreon.com/DanielBodnar

Bodnar Simona

Cont în LEI – Banca Transilvania:

RO60BTRLRONCRT0476112601

Donație pe Facebook

Comments

comentarii

Lasă un răspuns