fbpx

Kovesi a obținut obligarea Adinei Florea la soluționarea dosarului său până la data de 1 aprilie 2021

Adina Florea, procuror la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, are termen până la 1 aprilie să finalizeze ancheta în dosarul în care a pus-o sub acuzare pe fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi în legătură cu aducerea în ţară a fostului director al FNI Nicolae Popa.

ICCJ a admis miercuri contestaţia formulată de LCK, şefa Parchetului European, având ca obiect durata procesului, acuzând-o pe Adina Florea că tergiversează ancheta deschisă în decembrie 2018.

Ca urmare a soluției Înaltei Curți, Adina Florea este obligată să soluționeze dosarul lui Kovesi până la 1 aprilie, soluția putând fi de trimitere  în judecată sau de clasare în ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi.

Minuta ICCJ:

“În temeiul art. 488 (6) alin. (1) din Codul de procedură penală, admite contestaţia formulată de contestatoarea Kovesi Laura Codruţa privind durata procesului penal ce face obiectul dosarului nr. 1172/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Stabileşte termen la data de 1 aprilie 2021 până la care procurorul învestit urmează a finaliza dosarul, în condiţiile art. 327 din Codul de procedură penală, termen până la care nu se va putea formula o nouă contestaţie cu privire la durata procesului. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei rămân în sarcina statului. În temeiul art. 4886 alin. (6) din Codul de procedură penală, încheierea se comunică procurorului de caz şi contestatoarei. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 27 ianuarie 2021.”

Laura Codruţa Kovesi este acuzată de Adina Florea pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă într-un dosar care are legătură cu aducerea în ţară a fostului director al FNI Nicolae Popa. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018 ca urmare a unei sesizări a deputatului Sebastian Ghiţă, care a susținut că în anul 2011, Kovesi i-ar fi cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară, cu un avion, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, pe numele căruia era emis un mandat internaţional de arestare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns