fbpx

Avocat și lichidator judiciar, achitat de ÎCCJ, la fond, pentru abuz în serviciu

Avocatul Florin Ivanovici din Baroul Suceava, reprezentant legal al Casa de Insolventa Bucovina IPURL, a fost achitat pentru infracțiunea de abuz în serviciu într-un dosar DNA. Sentința nu este definitivă.

„In baza art. 396 alin.5 din Codul de procedura penala raportat la art.16 alin.1 lit.c din Codul de procedura penala, achita pe inculpatul Ivanovici Florin pentru infractiunea de abuz in serviciu, prev. de art.297 alin.1 din Codul penal raportat la art.13/2 din Legea nr.78/2000.

In baza art. 396 alin.5 din Codul de procedura penala raportat la art.16 alin.1 lit. a din Codul de procedura penala, achita pe inculpata Casa de Insolventa Bucovina IPURL pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, prev. de art.48 alin.1 din Codul penal raportat la art.297 alin.1 din Codul penal raportat la art.13/2 din Legea nr.78/2000.”, se arată în minuta sentinței ce privește mai mulți inculpați, între care fostul senator Ilie Niță, care a fost condamnat la 8 ani și 5 luni închisoare, potrivit luju.ro.

Acuzațiile DNA:

”În perioada 2009-2017, inculpatul Nita Ilie, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Suceava si ulterior senator in Parlamentul Romaniei, a exercitat in fapt atributiile de control si administrare a unei societati comerciale, desi, potrivit statutului societatii, administrator era o alta persoana. Inculpatul a actionat in aceeasi maniera si dupa intrarea societatii in procedura de insolventa din dispozitia judecatorului sindic, desi prerogativele acestei functii au fost preluate de catre inculpatul Ivanovici Florin, in calitate de lichidator judiciar.

În acest context,  in perioada 26 aprilie 2013 – 27 septembrie 2017, inculpatul Ivanovici Florin, in calitatea mentionata mai sus, la instigarea inculpatului Nita Ilie, nu si-a indeplinit atributiile de serviciu prevazute de legislatia primara, in sensul ca:

– nu a condus intreaga activitate a societatii comerciale respective,

– a tergiversat procedura de insolventa pe o perioada de peste 4 ani, in conditiile in care activul societatii se limita la patru autovehicule, din care trei nefunctionale, procedura nefiind incheiata pana la momentul la care judecatorul sindic a dispus inlocuirea sa cu un alt lichidator judiciar,

– nu si-a precizat pozitia de a mentine si executa sau de a denunta un contract de parteneriat public privat incheiat anterior intre societatea comerciala respectiva si o unitate administrativ teritoriala, despre existenta caruia avea cunostinta.

Actionand in aceasta maniera, lichidatorul judiciar a facilitat continuarea activitatii comerciale de catre inculpatul Nita Ilie, in numele acelei societati, perioada in care acesta a realizat incasari in cuantum total de 871.518 lei, neevidentiate si nedeclarate organelor fiscale. Astfel a fost creat un prejudiciu material in acelasi cuantum creditorilor firmei respective, intrucat sumele de bani obtinute nu au fost aportate la masa credala in vederea stingerii debitelor.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns