clujust.ro

Medicul Simona Tătar a dat în judecată Spitalul de Copii Cluj-Napoca pentru a fi reintegrată pe post

Medicul pediatru Simona Tătar, concediată în ianuarie de către conducerea Spitalului de Copii Cluj-Napoca din cauză că și-a dat demisia de la UMF, a dat în judecată spitalul, cerând anularea deciziei de încetare a contractului de muncă și reintegrarea pe postul și funcția deținute.

Acțiunea medicului a fost depusă la Secţia mixtă de contencios administrativ, conflicte de muncă şi asigurări sociale de la Tribunalul Cluj de către avocatul Cosmin Bodescu. În cererea de chemare în judecată, Simona Tătar cere:

  • Anularea Deciziei 6/10.01.2017 emisa de parat privind incetarea de drept a contractului individual de munca al subsemnatei nr.77/01.03.2008.
  • Reintegrarea pe postul si functia detinuta anterior desfacerii contractului individual de munca, si anume cea de medic primar pediatrie in cadrul Clinicii de Pediatrie III
  • Obligarea la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care as fi beneficiat in calitate de salariata de la data de 11.01.2017 si pana la reintegrarea efectiva, sume actualizate cu indicele de inflatie pana la data platii efective, precum si dobanda legala.

”Din corespondenta tripartita purtata intre subsemnata reclamanta, Universitate si Spital si din mentiunile generale ale deciziei atacate, rezulta implicit ca incetarea de drept a raporturilor mele de munca s-a dispus urmare a « neacordarii avizului de trecere (n.n.  de catre UMF Cluj) din reteaua de invatamant medical in reteaua de asistenta medicala » si al aplicarii in cauza a prevederilor art. 29 din OMS nr.869/2015 care stabilesc ca :

« Personalul didactic medico-farmaceutic care a beneficiat de încadrare prin cumul de funcţii cu jumătate de normă o perioadă mai mare de 5 ani în unităţi sanitare publice poate continua activitatea cu normă întreagă în unitatea sanitară respectivă, la cerere. Cererea va fi însoţită de avizul instituţiei de învăţământ superior medical, de renunţarea la calitatea de cadru didactic, în cazul aprobării solicitării de trecere în reţeaua sanitară.”

Or, subsemnata nu am formulat cerere pentru desfasurarea activitatii cu intregirea normei, ci am solicitat continuarea activitatii cu jumatate de norma, asa cum prevede CIM nr.77/2008 incheiat cu paratul.”, se arată în acțiune.

Avocatul medicului arată că, spre deosebire de momentul integrării clinice, contractul de muncă pe care îl avea din 2008 Tătar nu depindea de activitatea didactică: ”Pentru a face posibila integrarea clinica, calitatea de cadru didactic trebuie sa existe la data incheierii CIM cu integrare clinica. Odata incheiat insa un contract de munca pe durata nedeterminata, cu clauze generale si nespecifice, nu se poate sustine cu temei ca obligatoriu ca aceasta calitate de cadru didactic sa subziste pe intreaga durata a contractului, efectele contractului si inclusiv incetarea acestuia intrand sub incidenta prevederilor Codului Muncii.”

Dar chiar și dacă ar fi dorit să lucreze cu normă întreagă la spital, doctorița pe care toți părinții o laudă nu a primit aviz favorabil de la UMF Cluj pe motiv că prin demisia ei ”a fost afectat procesul de învățământ”

”Este adevarat, in context, ca ulterior demisiei mele din UMF, am solicitat acesteia si un aviz pentru ipoteza in care as fi intentionat sa solicit intregirea normei in unitatea sanitara si ca, asa cum subsemnata intuiam, avizul Universitatii a fost nefavorabil pentru aceea ca “prin demisia subsemnatei a fost afectat procesul de invatamant”. Desi continutul acestui aviz face obiectul altor proceduri, este de subliniat totusi imprejurarea evidenta ca avizul favorabil/nefavorabil ar fi trebuit sa se acorde in raport de calitatea activitatii mele didactice desfasurata pe parcursul celor 10 ani in care am fost asistent universitar, iar nu ca o masura vindicativa fata de actul unilateral al demisiei mele. Daca demisia subsemnatei a perturbat activitatea didactica, ar fi interesant de aflat ce alta forma de “renuntare la statutul de cadru didactic” (formularea din art.29) ar fi scutita de aceleasi consecinte imediate?”, a precizat Simona Tătar în cererea de chemare în judecată.

Comments

comentarii

Un bărbat care a fost reținut de polițiști pentru că a violat o minoră în Cășeiu, județul Cluj, a dispărut înainte să fie emis mandatul de arestare. Acum Poliția îl caută, dar acesta nu este de găsit.... Citește mai mult
Clujul metropolitan are o populație de aproape 400 de mii de locuitori, potrivit datelor INS. Proiectele metropolei trebuie însă armonizate, pentru a fi compatibile și funcționale.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!