fbpx

Judecătorul Danileț și-a pus în cap profesorii de matematică. Replica unui clujean

Judecătorul membru CSM Cristi Danileț și-a pus în cap profesorii de matematică cu o postare scrisă pe blogul său ieri și stearsă între timp despre un subiect presupus greșit de la Evaluarea Națională.

Postarea a ajuns pe grupul de pe Facebook Comunitatea profesorilor de matematică din România și a inflamat spiritele. Un profesor din Cluj a scris o replică tăioasă la postarea judecătorului.

”Centrul Naţional de Evaluare si Examinare gafeaza inacceptabil si refuza sa isi asume raspunderea”, este titlul articolului scris de Cristi Danileț, care a rămas indexat în Google, despre o așa zisă greșeală la un subiect de la proba de matematică la Evaluarea Națională.

”S-a formulat o petiţie on line pe acest subiect care a adunat în câteva ore peste 33.000 de semnături. Sincer, ea este întemeiată. CNEE ar trebui să îşi asume gafele de ieri şi de astăzi, să fie demişi cei care au conceput aceste subiecte şi bareme, iar Ministrul Educaţiei ar trebui să găsească o rezolvare care să nu dezavantajeze copii. Este inacceptabil ca la acest nivel să se comită greşeli care afectează zeci de mii de elevi.”, a scris Danileț.

Postarea este criticată pe grupul de pe Facebook Comunitatea profesorilor de matematică din România, ce are peste 4.000 de membri.

Antohe Florin: ”Asta e presa…. cauta senzationalul! Nu a gafat nimeni! Paote doar unii elevi!”

poenaru matematicaProfesorul de matematică Radu Poenaru (foto) din Cluj a scris la rândul său o postare pe Facebook cu titlul ”Cristian Danilet – judecator, matematician, vizionar, omul bun la toate..”, pe care o redăm în continuare:

”Astazi ne explica pe blogul sau, in urma unei analize riguroase de ce subiectul de Evaluare Nationala a fost conceput gresit, referindu-se desigur la problema 6 de la Subiectul I. Ne indruma si inspre petitia online semnata “pe buna dreptate” de 33.000 de utilizatori de facebook. In urma analizei riguroase a domului judecator, cineva din CNEE trebuie sa-si dea demisia, iar petitionarii de pe facebook il citeaza ca pe Eminescu. 

Desigur, domnul judecator, in graba lui de a iesi putin din obscuritate si de a arata cu degetul, nu se sfatuieste cu (sa zicem) un profesor de Matematica. Deoarece exista 4 motive pentru care diagrama nu este deloc ambigua:

1) notele iau valori intre 1 si 10
2) prezenta legendei in diagrama
3) daca valorile sunt intre 0 si 8, nu vom presupune ca la test nu exista nota 9 sau 10
4) daca ar fi sa interpretam, cum a facut-o domnul Danilet, ar rezulta ca nota 3 a fost luata de 5, 9 sau 10 elevi in acelasi timp.

Domnul Danilet le ataca pe primele trei din aceste motive dar il omite pe al patrulea. Si pentru ca il omite pe al patrulea, este in eroare. Eronata sau nu, analizata sau nu, parerea dansului se aliniaza parerilor altor “specialisti”, se genereaza isterie si se contureaza si dezbate un subiect fals de dragul de a se face scandal. Elevi care au fost atenti, au gandit inainte sa scrie si au punctat corect, risca sa fie dezavantajati, in favoarea celor ce nu au mai vazut o diagrama in intensa lor pregatire pentru examen. Sunt angrenati parinti si chiar unii profesori, intr-un circ mediatic dirijat de neavizati. Dar asta nu conteaza, important este ca si-a dat si dansul cu parerea..”

”Am recunoscut aseară că mă înșelasem”, ne-a spus scurt Cristi Danileț.

Comments

comentarii

Mai multe dosare au fost deschise în legătură cu primul tur al alegerilor prezidențiale de anul trecut. Printre faptele cercetate de procurori figurează influențarea scrutinului, finanțarea ilicită și spălarea de bani.... Citește mai mult
Un conflict produs între suporteri pe stadion la meciul Dinamo – „U” Cluj s-a lăsat cu amenzi pentru fanii „studenților” și acces interzis pe stadioane timp de un an.... Citește mai mult
Sărbători fericite!

Lasă un răspuns