fbpx

Judecătorul CC Mircea Minea s-a retras de la catedră. Le-a lăsat încă 1.000 de pagini de citit studenților

Judecător la Curtea Constituțională, profesorul Mircea Minea s-a retras de la catedra Facultății de Drept a UBB Cluj, după ce recent a împlinit 65 de ani. Cursurile de drept financiar, drept fiscal și drept fiscal european vor fi preluat de un lector cu care profesorul Minea a scris trei volume de Dreptul Finanțelor Publice, aflate în curs de apariție. Primele două au o mie de pagini, iar studenții le vor avea de citit pentru examenele ce vor urma în semestrul II.

”Dacă eu nu vă mai țin minte pe toți, majoritatea sigur mă mai țineți minte. Unii având amintiri plăcute, alții mai puțin plăcute. Îmi asum o parte din vină pentru amintirile mai puțin plăcute”, le-a spus profesorul Mircea Ștefan Minea celor circa două sute de avocați prezenți la o conferință de drept administrativ și fiscal organizată de Baroul Cluj și INPPA.

Minea a anunțat lansarea primului volum al cărții Dreptul Finanțelor Publice, intitulat Drept Financiar. ”Este rodul unei activități de lungă durată. Volumul vi se oferă ca o lucrare închegată, cu o documentare corespunzătoare, cu puncte de vedere, pe alocuri, îndrăznețe și aici mă refere în special la Cosmin. Pentru că eu sunt obligat să nu fiu așa îndrăzneț, cred că înțelegeți de ce. Volumul se înscrie într-o serie de trei”, a spus judecătorul Curții Constituționale. Al doilea volum va fi despre Drept Fiscal și va apărea în circa două săptămâni. Iar în vară va apărea al treilea volum, care va avea ca obiect de analiză procedura fiscală.

Lectorul care a preluat cursurile profesorului Minea le-a dat o veste studenților. ”E un moment festiv. Eu am preluat de câteva zile, în mod oficial, cursul de Dreptul Finanțelor Publice. Domnul profesor a atins un moment extrem de important din cariera domniei sale și a considerat că e bine să continui eu acest demers. Volumele le folosim și ca suport pentru studenții noștri care se bucură că au o mie de pagini în total de citit la examenul care va urma. Eu le spun întotdeauna că lectura îi va ajuta să fie profesioniști mai buni și să facă față provocărilor actuale. Noi am reușit în primele două volume să sintetizăm principiile. Dreptul fiscal și cel financiar sunt semnificativ mai vaste. Problemele sunt complicate.”

Mircea Ștefan Minea a primit o diplomă de excelență cu ocazia împlinirii a 14 ani de activitate editorială din partea președintelui editurii Universul Juridic, Nicolae Cîrstea.

mircea minea (1)

Clujeanul Mircea Ștefan Minea mai are 4 ani din mandatul de judecător la Curtea Constituțională. A fost profesor universitar titular din 1998 până acum. Între 1995 – 1998 a fost conferenţiar universitar, iar între 1991 – 1995 – lector universitar. De asemenea, între anii 1979 – 1990  a fost cercetător ştiinţific şi cadru didactic asociat la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai. CV-ul impresionant îl puteți consulta AICI.

Comments

comentarii

31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi ani de la declanşarea invaziei ruse, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.... Citește mai mult
Universitatea Cluj nu a reușit să marcheze niciun gol în meciul contra Sepsi OSK, în etapa cu numărul 27 din Superligă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!