fbpx

Interzicerea cazării turiștilor veniți din zone de risc a fost suspendată de încă o instanță germană

Curtea Administrativă Superioară din Berlin-Brandenburg a admis două moțiuni urgente și a suspendat regulamentul care interzicea cazarea clienților proveniți din zone ,,fierbinți” coronavirus.

Guvernul statal a interzis în Brandenburg cazarea turiștilor proveniți din zonele ,,fierbinți” de corona.

Curtea Administrativă Superioară din Berlin-Brandenburg a suspendat în seara asta, temporar, interdicția de cazare în Brandenburg. 

Curtea a admis cererile a doi hotelieri din Brandenburg, pe care aceștia le-au formulat pe cale urgentă împotriva reglementării guvernului de stat care interzicea cazarea în hotelurile aflate în zone ,,fierbinți” coronavirus.

Un hotel din districtul Dahme-Spree și un proprietar de apartamente de vacanță din districtul Ostprignitz-Ruppin au susținut, printre altele, că interzicerea cazării va duce la pierderi semnificative de venituri pentru aceștia și, de asemenea, le este  încălcată libertatea profesională protejată constituțional.

Instanța a făcut referire la conceptele de igienă ale hotelurilor

Curtea administrativă superioară și-a argumentat decizia în sensul că ,,Interdicția de cazare este probabil disproporționată.” Este posibil ca restricția de cazare să contribuie la limitarea infecției, însă, măsura în care o face, nu are nicio legătură adecvată cu ponderea restricțiilor rezultate asupra libertății de ocupare a solicitanților. Acest lucru se aplică și „libertății generale de acțiune a persoanelor, libertate protejată constituțional și persoanelor din zonele cu risc cărora li se refuză o noapte sau o vacanță în Brandenburg”, a spus purtătorul de cuvânt al instanței.

Rata infecției ar putea fi redusă semnificativ în cadrul unităților de cazare, de exemplu, printr-un concept de igienă. În plus, oaspeții din camerele de hotel sau din apartamentele de vacanță își vor petrece, în general, noaptea singuri sau cu oamenii din propria gospodărie. Vizitarea unui restaurant de hotel nu diferă în mod clar de vizitarea facilităților gastronomice din afara hotelului, ceea ce nu este interzis.

Risc ridicat de infecție și în excursii de o zi

În plus, măsura interdicției de cazare nu exclude vizitele de o zi din zonele cu risc. Familiile cu copii din Berlin ar putea compensa vacanța eșuată în Brandenburg cu excursii de o zi adecvate, îndreptându-se spre diferite destinații și răspândind riscul de infecție în zonă.

Mai mult, există o proporție semnificativă de navetiști între Berlin și Brandenburg. Riscul de infecție, care trebuie prevenit prin regulamentul atacat, ocupă un loc secundar față de riscul asociat de a introduce infecții în Brandenburg.

Critică clară a „testării gratuite”

Curtea Administrativă Superioară exprimă, de asemenea, critici clare cu privire la testarea gratuită, într-un alt punct din decizia sa: posibilitatea de a permite un sejur la hotel cu teste corona negative nu modifică caracterul disproporționat al interdicției de cazare.

Pe de o parte, astfel de teste sunt „asociate cu costuri considerabile, posibil descurajante, în special pentru familiile cu mai mulți copii”. Pe de altă parte, este îndoielnic dacă, rezultatul testului corespunzător, poate fi primit la timp. În plus, Institutul Robert Koch a subliniat că detectarea unui virus negativ este doar ceva instantaneu și nu ar trebui să ducă la un fals sentiment de securitate. Cerința suplimentară de testare a turiștilor a agravat, de asemenea și situația de stres din laboratoare”, crede curtea, conform celor relatate de presa germană.

Decizia instanței vine după ce alte instanțe germane din Baden-Wuerttemberg, Saxonia, Saxonia Inferioară şi Saarland au suspendat temporar interdicția de cazare a turiștilor proveniți din zonele în care incidența infecțiilor este ridicată și după ce Tribunalul administrativ din Berlin a suspendat aplicarea regulamentului conform căruia cafenelele, barurile și restaurantele aveau orarul restricționat, fiind forțate să închidă.

Tribunalul a precizat că ,,nu există dovezi că barurile şi restaurantele care respectă regulile existente privind purtarea măştii şi distanţarea socială au contribuit la creşterea ratelor de infecţie.”

Comments

comentarii

Municipiul Cluj-Napoca a fost din nou lovit de o ploaie puternică în după-amiaza zilei de luni.... Citește mai mult
Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident grav produs luni dimineața în localitatea Luna din județul Cluj.... Citește mai mult
Răzvan Nedu și Alex Benchea, cei doi sportivi din Lotul Național de Paraclimbing care văd împreună 1% pleacă într-o nouă expediție pentru România.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!