fbpx
Acasă » ȘTIRI » În timp ce 130 de păgubiți așteaptă dreptatea, dosarul lui Onuc de plimbă între intanțe
Imobile pe strada Miko Imre, ridicate de Onuc

În timp ce 130 de păgubiți așteaptă dreptatea, dosarul lui Onuc de plimbă între intanțe

După ce în august, judecătorul fondului și-a declinat competența, astăzi, și instanța Tribunalului Cluj a spus că nu este competentă să judece dosarul de înșelăciune în care este inculpat Traian Onuc (fost Floarea Ianson).

Soluția pe scurt:

”In temeiul art. 47, C. proc. pen., raportat la art. 35 si 36, alin. 1, C. proc. pen., admite exceptia necompetentei materiale a Tribunalului Cluj invocata din oficiu si declina competenta de solutionare a cauzei privind pe inculpatul Onuc Traian, cercetat pentru comiterea infractiunii de inselaciune in forma continuata prevazuta de art. 244, alin. 1, lit. 1 si 2, C. pen. cu aplicarea art. 35, alin. 1, C. pen. si a infractiunii de continuare a executarii lucrarilor dupa dispunerea opririi acestora de catre organele de control prevazuta de art. 24, alin. 1, lit. b, din legea nr. 50/1991, totul cu aplicarea art. 38, alin.1 ,C. pen., in favoarea Judecatoriei Cluj-Napoca.

In temeiul art. 51, alin. 1, C. proc. pen. constata existenta conflictului negativ de competenta intre Judecatoria Cluj-Napoca si Tribunalul Cluj.

In temeiul art. 51, alin.2 , C. proc. pen. sesizeaza Curtea de Apel Cluj in vederea solutionarii conflictului negativ de competenta.

In temeiul art. 275 alin. 3 C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia.

Definitiva. Pronuntata in sedinta publica din 1 noiembrie 2019.”

Astfel, în timp ce 130 de părți civile din dosar așteaptă de aproape 3 ani să li se facă dreptate, instanțele încă nu s-au hotărât care din ele trebuie să înceapă judecata pe fond, căci până în primăvară dosarul a fost în camera preliminară.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina