fbpx
Onuc

Șoc în procesul lui Onuc. După 900 de zile, instanța de fond și-a declinat competența!

După 900 de zile de la înregistrarea dosarului penal privind inculpatul Traian Onuc la Judecătoria Cluj-Napoca, judecătoarea Gabriela Moț și-a declinat competența în favoarea Tribunalului Cluj.

La termenul de judecată din 6 august, procurorul de ședință a pus în discuție schimbarea încadrării juridice și competența instanței de judecată. Atunci, judecătorul a amânat pronunțarea pentru 9 august, când a hotărât:

”În temeiul art.47, alin.1 şi art.36, alin.1, lit.a din Codul de procedură penală raportat la art. 244 al.(1) şi (2) din Codul penal, cu aplicarea art.35 alin.(1), art.183 si art.2561 din Codul penal, admite excepţia necompetenţei materiale invocată de procuror şi în consecinţă, declină în favoarea Tribunalului Cluj competenţa de soluţionare a cauzei privind pe inculpatul Onuc Traian, (anterior Floarea Ianson Traian), cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată prevăzută de art. 244 al.(1) şi (2) din Codul penal raportat la art.183 și art.2561 din Codul penal, cu aplicarea art.35 alin.(1) din Codul penal şi continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control, prevăzută de art.24 alin. (1) lit. b) din Legea nr.50/1991, în condiţiile art.38 alin. (1) din Codul penal.

În temeiul articolului 50 din Codul de procedură penală dosarul se va trimite de îndată instanţei competente. În temeiul articolului 275, alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.

În temeiul articolului 272 din Codul de procedură penală, sumele, reprezentând onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu se vor avansa din FMJ în favoarea Baroului Cluj astfel : – suma de 1040 lei pentru avocat Năndrean Eugen Daniel. – suma de 2510 lei pentru avocat Motocu (fostă Bita) Rodica Irina. – suma de 2630 lei pentru avocat Georgiu (fostă Bartha) Carmen Denisa. – suma de 2590 lei pentru avocat Andro Sebastian. – suma de 2590 lei pentru avocat Ardelean Oana. Definitivă.”

Avocatul inculpatului, Flaviu Mureșan, este de părere că dosarul trebuia trimis din start la Tribunal.

În cazul în care Tribunalul va judeca dosarul, vor trebui desemnați din nou avocații din oficiu și se va mai pierde timp, spre disperarea celor 130 de păgubiți care așteaptă să li se facă dreptate.

Detalii despre caz mai jos

Imobiliarul Traian Onuc (fost Floarea Ianson) a fost trimis în judecată

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina