Hackerul Președinției are voie doar cu telefoane fără conexiune la net

Hackerul judecat la Tribunalul Cluj pentru clonarea a zeci de mii de carduri și spargerea serverului Președinției României are voie să folosească telefoane doar dacă nu sunt conectate la internet.

La ultimul termen de judecată, din 23 iulie, instanța a mentinut măsura preventivă a controlului judiciar în procesul lui Simion Borș, hackerul de 38 de ani, autodidact. Pe lângă asta, judecătorul a mai hotărât ceva:

”În baza art. 215 al. 9 Cod de Procedura Penala modifica continutul obligatiei stabilite în sarcina inculpatului Bors Simion Toader de a nu folosi nici un sistem informatic, inclusiv telefoane mobile, decât în limita îndeplinirii unor obligatii de serviciu, si acorda posibilitatea inculpatului de a utiliza telefoane mobile, fara conexiune la internet, strict cu destinatia clasica a unui atare mijloc de comunicare.”, se arată în încheierea de ședință. Cu drept de contestatie în termen de 48 de ore de la comunicare cu inculpatul si cu reprezentanta Parchetului.

La termenul de judecată din 1 iulie, Simion Borș, acuzat că a clonat zeci de mii de carduri bancare și a spart serverul site-ului Președinției României, aflat sub control judiciar, a cerut să poată ieși temporar din țară, dar instanța Tribunalului Cluj i-a respins cererea.

Procesul continuă în luna septembrie.

Comments

comentarii

Vreme capricioasă, cu temperaturi maxime de 34-36 de grade în sudul țării, dar și cu înnorări persistente, averse cu caracter torențial și vijelii în restul teritoriului.... Citește mai mult
O explozie hidrotermală impresionantă a avut loc în celebrul Parc Național Yellowstone din Statele Unite. Incidentul s-a produs în zona Biscuit Basin.... Citește mai mult

Lasă un răspuns