fbpx

Clujean acuzat că a clonat datele a 62.000 de carduri bancare

Un hacker este acuzat de procurorii DIICOT Cluj că a adunat datele a 62.000 de carduri bancare şi că a spart site-ul Preşedinţiei României, www.presidency.ro.  Bărbatul este cercetat penal pentru infracţiuni informatice şi spălare de bani.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Incraţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism susţin că bărbatul a adunat în perioda 2010-2014 datele de indentificare a nu mai puţin de 62.000 de carduri bancare.  Dintre acestea, hackerul a vândut circa 3500 către alte persoane. În schimbul datelor de pe careduri, clujeanul a obţinut circa 640.000 de lei. Hackerul a primit banii prin Western Union sau prin convertirea în monede virtuale, bitcoin. De asemenea, procurorii au găsit la domiciliul acuzatului peste 150.000 de euro şi circa 40.000 de dolari.

Totodată, suspectul este acuzat că a accesat fără drept serverele Preşedinţiei României, www.presidency.ro, cu scopul de a obţine şi folosi diverse date informatice.  În cauză se efectuează cercetări şi asupra altor persoane.

 

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina