fbpx

Fostul medic al IPJ Cluj, judecat pentru uciderea unui câine

Fostul comisar de poliție Mircea Matei Basarab, fost medic șef în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, este judecat la Judecătoria Cluj-Napoca pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă neletală fără drept și omorârea cu intenție a unui animal.

Potrivit rechizitoriului, în dimineața zilei de 2 martie 2012, aflat la domiciliul său de pe strada Odobești, Matei Basarab l-ar fi împușcat mortal pe câinele unui vecin cu o pușcă cu alice.  Procurorii au notat că inculpatul deține la domiciliu ”un adevărat arsenal de arme letale, neletale și muniție aferentă acestora”. Cu ocazia investigațiilor, polițiștii au găsit acasă la Basarab și muniție nedeclarată la autoritățile specializate în domeniu.

Fostul medic șef al Inspectoratului de Poliție este acuzat că a împușcat câinele numit ”Piki”, pe care vecinul său Augustin Boancă îl deținea de 9 ani.  Anchetatorii susțin că Matei Basarab a încercat să-i inducă în eroare prin faptul că a declarat că în acea dimineață a luat arma din fișet, dar că nu ar fi încărcat-o cu muniție, ci doar ar fi tras fără muniție pentru a speria câinele. Numai că din corpul câinelui au fost prelevate mai multe alice.

Din declarațiile a trei martori a reieșit că uzul de armă de către Mateo Basarab nu ar fi fost primul incident de acest gen. Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, este cunoscut în cartier ca o persoană care are predilecție de a ucide diferite animale cu ajutorul armelor de vânătoare pe care le deține.

caine mort2

 În timp ce se afla la etajul 1 al locuinței proprietate personală, situată pe strada Odobești nr.6 din Cluj-Napoca, a executat, fără drept, cel puțin două focuri cu arma neletală de tir sportiv marca Gamo model Hunter 440, calibrul 5,5 mm, înspre curtea imobilului cu nr. 6B căre câinele părții vătămate”, a concluzionat procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca care l-a trimis în judecată pe fostul medic șef al IPJ Cluj, acum pensionar.

Procesul se judecă la Judecătoria Cluj-Napoca și are următorul termen în data de 16 iunie 2014.

 

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns