fbpx

Adrian Marțian a devenit inculpat în dosarul presupuselor numere false

Afaceristul Adrian Marțian a primit calitatea de inculpat, după doi ani de anchetă, în două cazuri în care ar fi pus în circulație, respectiv ar fi condus mașini cu numere false. Mașinile aveau montate numere provizorii roșii ale firmei lui Marțian din Barcelona.

După ce Clujust.ro a atras atenția că ancheta penală stagnează și că inspectorul Andrei Lungu, care a propus de trei ori clasarea, a fost schimbat de parchet, Adrian Marțian a fost chemat în 23 iulie la noul inspector Daria Lucaci, care se ocupă de caz în subordinea procurorului Pavel Fadei, și a fost anunțat că a devenit inculpat și că s-a pus în mișcare acțiunea penală pentru ”punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare”. Mai exact, este vorba de două fapte care i se impută: una din iunie 2013, când i-a pus la dispoziție unui angajat o mașină cu număr provizoriu de Spania și alta din aprilie 2014, când a condus mașina personală cu alt număr provizoriu de Spania. Ambele numere sunt înregistrate pe firma Auto Martian Barcelona, care se ocupă cu închirierea și vânzarea de mașini.

Afaceristul nu a dorit să mai dea o nouă declarație în fața inspectorului, precizând doar că menține declarația anterioară. Marțian a susținut constant că acele numere nu sunt false, ci ale firmei și că le poate folosi oricând: ”Numere false sunt acelea pe care le fabrici tu undeva, din nu știu ce material și nu sunt înregistrate nicăieri. Numerele mele de firmă au fiecare asigurare, astfel că dacă eu vreau să testez o mașină îi pun acele numere și răspunde firma dacă am accident. Un procuror nu se poate pronunța asupra unor acte oficiale. Dacă eu cu numerele acelea pot face un metru în Spania, atunci pot merge în orice stat din comunitatea europeană”, a explicat Marțian pentru Clujust.ro

De altfel, reprezentantul Ministerului Administrației și Internelor la Madrid, Mădălina Vlangar, a trimis un răspuns la dosar în care precizează că ”numărul de înmatriculare S-7547 BBX este asociat cu un permis de circulație temporar care se eliberează societăților comerciale. Acest număr nu a fost emis pentru un autoturism, ci pentru o societate comercială Auto Martian Barcelona SL. Aceste tipuri de numere sunt folosite de obicei de societățile comerciale în cadrul cumărărilor-vânzărilor de autoturisme care nu sunt înmatriculate în Spania. Permisul de circulație atașat în copie trebie însoțit de un buletin de circulație, cartela de ITP sau cartea tehnică pentru a putea circula în mod legal. Permisul de circulație emis pentru numerele S7547BBX are asigurare în vigoare, polița emisă de SC Axa Seguros Generales SA”.

pv inculpat martian (1)

pv inculpat martian (2)

Comments

comentarii

BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult
Prognoza meteo. Meteorologii anunță vreme caldă, cu temperaturi ridicate pentru această perioadă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!