fbpx

Ganea pierde pe linie procesele cu Universitatea Cluj și se pregătește să restituie peste 60.000 de euro

Curtea de Apel Suceava a decis irevocabil că Ionel Ganea trebuie să restituie la Universitatea Cluj 60.000 de euro. Curtea de Apel Galați i-a desfăcut contractul de muncă, iar Tribunalul Botoșani i-a respins cerere de intrare în faliment a societății Universitatea Cluj SA.

Curtea de Apel Suceava a decis azi, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă, că Ionel Ganea, fost antrenor al clubului nostru în perioada februarie 2013 – octombrie 2013, trebuie să returneze suma de 60.000 de euro către FC Universitatea. Conform deciziei Curţii de Apel Suceava, fostul antrenor nu era îndreptăţit să primească respectiva sumă, în condiţiile în care aceasta nu a fost trecută în tabelul definitiv de creanţe. Initial, Tribunalul Botosani îl obligase pe Ganea să restituie banii, iar el a atacat sentința cu recurs la Curtea de Apel Suceva. Solutia pe scurt: ”Respinge excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată. Respinge recursul ca nefondat. Irevocabilă.”

De asemenea, Curtea de Apel Galaţi a anulat hotărârea Curţii de Apel Cluj care, în primăvara acestuia an, a admis în totalitate o constestaţie a fostului antrenor, repunându-l pe acesta în drepturi. Universitatea Cluj a cerut revizuirea hotărârii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a trimis dosarul spre rejudecare la Curtea de Apel Galaţi. Aceasta a decis  că desfacerea contractului de muncă a lui Ionel Ganea a fost în concordanţă cu prevederile legale, obligându-l, totodată, pe fostul antrenor să restituie salariile primite în perioada septembrie – decembrie 2013.

Decizi Curții de Apel Galați îl lasă în ”ofsaid” pe Ganea și în singurul proces în care câștigase, în luna iulie, 24.000 de euro, remunerație aferentă perioadei ianurie-iunie 2014. ”Vom ataca cu recurs sentința privitoare la cei 24.000 de euro și vom invoca desfacerea contractului de muncă de către Curtea de Apel Galați. Când s-a pronunțat tribunalul cu privire la cei 24.000 de euro era încă valabil contractul prin decizia Curții de Apel Cluj. Acum nu mai e”, a explicat pentru CLUJUST administratorul judiciar al Universității, Marieta Anastasescu.

Pentru cei 24.000 de euro, pe care nu-i câștigase definitiv, Ionel Ganea a vut să bage clubul în faliment, însă Tribunalul Botoșani i-a respins ieri cererea.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina