Anca Albu, fost subofițer SRI

Fostul subofițer SRI Anca Albu rămâne cu pedeapsa de la Cluj. ÎCCJ a respins apelul DNA

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCC) a respins apelul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) împotriva deciziei Curții de Apel Cluj, prin care au fost menținute acordurile de recunoaștere ale fostului subofițerului SRI Anca Albu, al mamei acesteia și al fostului subprefect Mihean Iuoraș, dar pedepsele erau mai mici decât în acordurile încheiate cu procurorul DNA.

”Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj împotriva sentinţei penale nr. 619 din 10 octombrie 2014 pronunţate de Curtea de Apel Cluj – Secţia Penală şi de Minori în dosarul nr. 906/33/2014. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.”, se arată în minuta ÎCCJ.

În octombrie, Curtea de Apel Cluj a admis acordurile de recunoaștere încheiate de Anca Albu, mama ei, Silvia Bălaj și Mihnea Iuoraș, cu procurorii DNA. Fostul subofițer SRL Anca Albu a fost condamnată la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane nautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, 

Magistrații au dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate prin prezenta pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani . Pe durata termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 80 zile – maxim 4 ore pe zi, cu excepţia zilelor nelucrătoare, într-o instituţie publică de interes local din Cluj Napoca. Instituţia şi tipul de activitate vor fi stabilite de Serviciul de Probaţiune.

Potrivit noului cod penal, instanța a amânat aplicarea pedepselor de câte 1 an şi 6 luni închisoare aplicate inculpaţilor Balaj Silvia şi Iuoras Mihnea Remus – fiecare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect , de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane nautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Amânarea înseamnă că pedepsele nu se mai aplică și nu se trec în cazier dacă în termenul de supraveghere de 2 ani, cei doi nu comit infracțiuni și se supun unor condiții.

Pedepsele din sentința Curții de Apel sunt mai mici decât cele din acordurile de recunoaștere, unde Albu avea 3 ani cu suspendare, iar Iuoraș și Bălaj câte 2 ani cu amânare.

Comments

comentarii

Una dintre clădirile cu valoare arhitecturală de pe fosta platformă Carbochim este în proces de restaurare și consolidare în cadrul proiectului mixed-use RIVUS.... Citește mai mult
Parcul Natural Apuseni ne oferă din nou o privire fascinantă asupra vieții sălbatice din această zonă spectaculoasă a României. Recent, camerele de supraveghere au filmat imagini rare cu o pisică sălbatică în habitatul său natural, bucurându-se de liniștea pădurii.... Citește mai mult
APBCT

Lasă un răspuns