fbpx

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, își face asociație. Obiective: ”respectarea libertății și transparență în guvernare”

Monica Macovei a anunțat la Cluj că-și face asociație la care pot adera toți simpatizanții ei. Asociația va lupta pentru respectarea libertății, a drepturilor omului, transparenșă în guvernare și în folosirea banilor publici. Prima acțiune a asociație va consta în depunerea unui proiect de lege pentru introducerea votului electronic, cerut de Macovei încă de când a fost ministru al Justiției, în perioada 2005-2007.

Monica Macovei, ”mama” DNA și ANI, a hotărât să înființeze o asociație, la care pot adera cei circa 500.000 de oameni care au votat-o la alegerile prezindențiale.  ”Am constatat că media de vârstă a celor care m-au votat a fost între 18-35 de ani şi pentru ei am decis sa mergem mai departe si sa facem o asociatie bazata pe principiile cu care am pornit in campanie, o asociatie prin care să arătam ca se poate impotriva acestei clase politice să se face politică pentru o Romania dreaptă, pentru o Românie de nota 10, unde oamenii talentaţi sunt pe primul loc şi iau decizii. Vom face asociaţia împreună cu cei 500.000 de oameni care m-au votat. Demarăm de luni procedurile pentru înfiinţarea asociaţiei care într-o lună de zile va fi înscrisă la tribunal. Va fi asociaţie ca formă de organizare, cu un Consiliu Director, un board al înţelepţilor, cu un director executiv.”, a declarat Macovei. Din asociației vor face parte Adrian Papahagi din Cluj și Marian Preda, ex-președinte al Fundației Mișcarea Populară.

În ce privește obiectivele asociației, Monica Macovei a spus că ”are obiective absolut firești: de respectare a libertății, a drepturilor omului, de transparență în guvernare, transparență în folosirea banilor publici, de educare, de diseminare a informațiilor , de democrație participativă, scrie parlamentarului tău cum să voteze o lege, scrie-i dacă ești sau nu muțumit de el”.

Asociația va fi urmată de un partid peste circa un an, potrivit Monicăi Macovei.

Adrian Papahagi și Monica Macovei
Adrian Papahagi și Monica Macovei

Asociatia, al cărui nume nu a fost dezvăluit, va fi inscrisă la instanță la inceputul saptamanii viitoare. Primul obiectiv al asociatiei este realizarea unui proiect de lege pentru introducerea votului electronic sau prin corespondență.

”Primul scop al acestei asociatii este acțiune cetățenească, potrivit Contituției se poate face cu 100.000 de semnături, scriem și proiectul de lege că așa trebuie, oamenii semnează pe proiect de lege pentru votul electronic sau prin corespondență. Eu îl cer din 2005. Din prima lună când am fost în Guvernul Tăriceanu am cerut votul electronic, pentru diasporă la acel moment. Și Tăriceanu a zis da o lună, după care a zis nu. Și vedem de ce nu vor și ce se întâmplă.”, a declarat fostul ministru al Justiției. Se votează electronic în statele baltice, în Belgia, în Elveția, în Statele Unite ale Americii.

În perioda 1999-2004, Macovei a fost președintele Asociației Române pentru Apărarea Drepturilor Omului – Comitetul Helsinki (APADOR-CH). Din 1997 este avocat în Baroul București, iar din 2009 este europarlamentar.

Total anti-Ponta

Monica Macovei a declarat că dacă Victor Ponta ajunge prșeedinte vom avea o ”Românie mafiotizată”. “Mă adresez nehotărâţilor să iasă la vot şi să se gândească că, dacă până acum preşedintele hoţilor sau preşedintele care uneşte hoţii, dacă până acum Ponta şi hoţii lui au furat pădurile, banii publici, au poluat ţara cu mafiotisme, ce s-ar întâmpla dacă ar câştiga şi fotoliul de la Cotroceni şi ar avea puterea absolută şi ar fi mafia absolută, dictatura mafiei în România? Gândiţi-vă cum ar arăta România, ieşiţi la vot, dacă staţi acasă votul vostru se duce la cine nu vreţi să iasă preşedinte. Gândiţi-vă cum va arăta România mafiotizată de Ponta şi hoţii lui, într-o dictatură a mafiei, dacă Ponta ajunge la Cotroceni. Suntem la cotitura dintre un stat mafiotizat total sau mai avem o şansă”, a spus Macovei.

 

Comments

comentarii

1,3 milioane de lei de la bugetul local vor fi pentru organizarea ediției din 2024 a Zilelor Clujului. Ediția din acest an va avea loc în perioada 30 mai-2 iunie.... Citește mai mult
Studiile pentru realizarea trenului metropolitan din Cluj vor fi finalizate și prezentate public primăvara aceasta, a arătat primarul Emil Boc. Primăria a suplimentat cu 1 milion de lei bugetul pentru realizarea studiului de fezabilitate.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!