fbpx
Soții Cadar

Patroana Fany, Olezia Cadar, are acordul instanței să iasă din casă

Unul dintre cei doi soți patroni ai firmei Fany, Olezia Cadar, a primit acordul instanței să părăsească domiciliul pentru a se putea ocupa de activitatea societății, aflată în declin de la izbucnirea scandalului de corupție.

Tribunalul Cluj a admis cererea patroanei Fany de schimbare a măsurii arestului la domiciliu cu o măsură ce-i permite să circule prin Cluj.

”Admite cererea formulată de inculpata Cadar Olezia, dispune înlocuirea măsura preventive a arestului la domiciliu luată faţă inculpată prin încheierea penală nr.57/C/14.03.2014 a Tribunalului Cluj, cu măsura preventivă a controlului judiciar.”

Pe durata măsurii controlului judiciar, inculpata trebuie să respecte următoarele obligaţii :

– să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată;

– să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei;

să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, respectiv la Biroul de Supravegheri Judiciare din cadrul I.P.J. Cluj, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată.

să nu depăşească limita teritorială a judeţului Cluj, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată;

– să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi, exceptându-l pe inculpatul Cadar Eronim Ștefan, precum şi cu persoanele care au calitatea de martor în cauză.

Instanța a atras atenția inculpatei că ”în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.”

Încheierea judecătorului de la Tribunal este atacabilă cu contestație la Curtea de Apel Cluj.

Avocatul Oleziei Cadar a invocat în cerere de schimbare a măsurii preventive cu cea de control judiciar faptul că Fany, firmă de transport cu vechime de 15 ani și premii în domeniu, a fost nevoită să disponibilizeze 122 de angajați din cei 280 câți erau înainte de scandalul de corupție în care este implicată firma. De asemenea, Fany a pierdut 12 licențe de transport în ultimele luni. Soții Cadar sunt arestați la domiciliu, iar directorul general Cristian Măhălean a demisionat.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns