Fosta companie clujeană de IT EBS a devenit oficial NTT DATA România

De astăzi, EBS Romania, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții și servicii software din țară, a preluat oficial denumirea de NTT DATA România. Această schimbare presupune un nou nume și o nouă identitate pentru fosta companie clujeană, membră a grupului NTT DATA din 2013. Formatul echipei şi a tuturor atributelor de management care au condus la succesul companiei de-a lungul anilor rămân neschimbate. Mai mult, echipa din Cluj se ocupă de deschiderea NTT Data Serbia.

EBS România, companie înfiinţată în anul 2000, a fost unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluții şi servicii software din România. Compania s-a impus de-a lungul timpului ca un furnizor de servicii software cu experiență în piața internațională, având o echipă solidă, în 6 locații din România București, Sibiu, Brașov, Timișoara, Iași și sediul central la Cluj-Napoca.

NTT DATA România oferă servicii de dezvoltare și consultanță de specialitate pentru clienți precum: furnizorii de servicii IT, integratori de sisteme și companii de software, în diverse ramuri industriale, inclusiv industria automotive și a producției. Serviciile companiei acoperă întregul ciclu de viață al dezvoltării software și managementul aplicațiilor. În prezent deservește peste 250 de companii din Româ­nia, Germania, Austria, Elveția, Olanda, Norvegia, Finlanda şi Statele Unite ale Americii

NTT DATA România realizează proiecte pentru mai mult de 180 de clienți din țară. Plusul de valoare adus de către companie constă în cunoștințele spe­cifice diverselor verticale de business, înțelegerea provo­cărilor și a mediului economic actual, aspecte care au contribuit de-a lungul anilor la îmbunătățirea performanțelor fiecărui client în parte. Echipa are o experiență semnificativă în domeniul consultanței și al managementului de proiect, precum și în furnizarea serviciilor de tip nearshore și embedded. Aceasta se bazează pe o înțelegere profundă a principalelor provocări resimțite de clienți în mediul economic. Astfel, aspectele menționate au contribuit în mod semnificativ la creșterea companiei din ultimii 16 ani.

NTT DATA Romania

Noul sediu central al companiei este EBS Tower din Cluj-Napoca, inaugurat la începutul lunii iunie, o clădire modernă cu toate dotările necesare, menită să asigure un mediu de muncă plăcut pentru angajați.

În continuare NTT DATA Romania îl va avea la conducere, în calitate de Chef Executive Officer, pe Daniel Metz, fondatorul companiei, împreună cu echipa managerială care a contribuit la cei 16 ani de succes.

“Sunt bucuros că EBS se poate numi, începând de astăzi, NTT DATA România. Modificarea numelui ne permite să asigurăm creșterea continuă a companiei atât la nivel național cât și internațional. Vom furniza în continuare servicii IT de înaltă calitate tuturor clienților NTT DATA în timp ce ne vom extinde business-ul pe plan național. Angajații noștri privesc cu încântare noile oportunități profesionale pe care concernul le oferă.”,  a declarat Daniel Metz, CEO NTT DATA România.

”Brandul cu care am pornit acum 16 ani este o chestiune de suflet, dar trebuie sa privim in viitor și să intelegem ca business-ul se clădește nu numai pe suflet, ci și pe bani”

Conferința susținută de Daniel Metz în amfiteatrul Socrate din sediul companie a fost transmisă în toate sediile NTT Data România (fosta EBS) din toată țara.

”In ultimii 3 ani, am inteles ca exista companii, care cu toate ca apartin unui mare concern, pot sa opereze in acelasi spirit, filosofie, precum a fost in antreprenoriat. Am vrut sa transmitem aceasta realitate. Cu toate ca firma apartine unu concern, are o cultura organizationala a antreprenoriatului si nu caracterizata prin exces de procese, latenta deciziile. La noi totul se intampla repede, just in time.

Pentru mine acest moment este foarte important. Brandul cu care am pornit acum 16 ani este o chestiune de suflet, dar trebuie sa privim in viitor si sa intelegem ca business-ul se cladeste nu numai pe suflet, ci si pe bani, indicatori financiari, asteptari la bursa.. In ziua de azi nu mai poti sa operezi la nivel regional, global, la voia intamplarii. Daca vrei sa fii unul dintre jucatorii mari trebuie sa respecti regulile de joc ale pietei. Reguli extrem de clare si se astepta preluarea cutumelor existente in acest segment de piata premium, care presupune siguranta, predictibilitate, patura de capital respectabila, infrastructura si cat mai putine improvizatii. La nivelul premium nu mai are ce sa improvizeze, trebuie planificat fiecare detaliu. Improvizatii care au fost bune cand am pornit compania sunt de ordinul trecutului.

Subliniez ca echipa mangeriala NTT  Data Eomania este echipa care decide destinele acestei companii. Eu personal nu m-am asteptat sa mearga atat de bine, ma refer la procesul decizional. Cu toate ca suntem membri acestui grup, ne miscam la nivel local. Exista acea recomandare ”sa gandesti global si sa actionezi local.” Dovedim asta in fiecare zi.

Suntem aceeasi companie care ramane la Cluj, care a atins 1000 de angajati si care isi propune pana la sfarsitul anului sa ajunga la 1200 oameni. Avem tinte mari care se bazeaza pe contracte. Suntem pe un trend ascendent, asa cum era inainte ca firma sa fie vanduta. Dupa vanzare, au urmat 2 ani de integrare in grup. Au acceptat exceptii pentru noi.

Am repornit cresterea foarte agresiva si ma bucura mult ca m-am regasit. Eu nu ma simt bine intr-o companie care nu creste cu 30 la suta intr-un an.

Cand ai acelasi nume, aceeasi indentitate, lucrurile se schimba in cadrul grupului. Dar vom ramane aceeasi companie care se bucura si sufera alaturi de comunitate”, a spus Metz.

Se înființează NTT Data Serbia

CEO-ul NTT Data Romania a reiterat criza fortei de muncă de pe piața IT din Cluj și a dezvălui că vor deschide un sediu în Serbia, care va lucra la început pentru Continental.

conferinta ebs1”Nu gasim pur si simplu resurse pe masura cum am dori, desi sunt extrem de multumit de evolutia din prima jumatate de an. Am angajat 280 de oameni, 40 au plecat. Numarul de oameni nu e suficient in tara. Pentru un proiect comun cu Continental vom merge in Serbia unde se va infiinta NTT data Serbia. Noi cei din Cluj ne vom ocupa de asta. 120 de oameni vor fi angajati in prima fază si apoi alti 120. Ne-am fi dorit sa-i angajam in Romania, nu in alte parti, dar pentru regulile de piata sunt dure mergem unde gasim oameni suficienti. Anagajam tot ce prindem in Romania, dar cand nu mai prindem, mergem si in alta parte. Este unul dintre proiecte care ne va pune la incercare capacitatea mangeriala. In nici 2 luni trebuie sa capacitam o unitate  intr-o tara straina, care nu apatine spatiului comunitar. Eu n-am fost niciodata in Novi Sad. Am trimsi un ”comando” acolo de aici, am inteles ca e frumos.

Serbia e Romania de acum 10 ani. Ce regaseam in Cluj acum 10 ani. Aceeasi tineri cu privire vie care vor sa faca ceva cu viata lor. Au universitate puternica, cu peste 40,000 de studenti. Este un oras multicultural, aproape de Austria. In principiu, mergem acolo pentru oameni. Serbia e in procesul de aderare. In plus,  Continentalul este in Timisoara.”, a declarat Daniel Metz.

Despre fluxul de angajați pe piața IT, Metz a spus că este ”acea spirala toxică”, în care de la luna la luna cresc costurile. CEO-ul a precizat însă că firmele mari se vor consolida și nu vor pleca din Cluj. ”Nu e ca si cu Nokia, care facea telefone de doi lei la Cluj. In IT-ul din Cluj se dezvolta produse la nivel de top.”, a spus Metz. Însă acesta a atras atenția că e nevoie de dezvoltarea sistemului de învățământ.

Lna trecută, Metz a fost ales in board-ul Camerei de Comert Româno-Germanie, poziție din care a spus că va face lobby la Guvern pentru a se implementa ideea lui în vederea creșterii numărului de IT-iști, despre care puteți citi AICI. 

 

Comments

comentarii

Președintele Consiliului European, Antonio Costa, a avertizat, marți, că amenințarea rusă vizează „toate țările Uniunii Europene”.... Citește mai mult
Prima ediție a concursului de cultură generală „Cunoașterea ne unește”, care se va desfășura în acest weekend la Școala Măguri-Răcătău, oferă elevilor experiențe educative interactive.... Citește mai mult
APBCT

Lasă un răspuns