fbpx
Acasă » DIN ȚARĂ » Firea a câștigat în apel procesul cu Bușoi și Agerpres. Pârâții au de plătit, în solidar, daune de 1 leu

Firea a câștigat în apel procesul cu Bușoi și Agerpres. Pârâții au de plătit, în solidar, daune de 1 leu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a câștigat în apel procesul cu vicepreședintele PNL Cristian Bușoi și agenția Agerpres. Pârâții au de plătit, în solidar, daune morale de 1 leu pentru afirmații denigratoare.

Tribunalul București a admis apelul Gabrielei Firea împotriva sentinței Judecătoriei Sectorului 1 București, prin care îi fusese respinsă cererea de chemare în judecată.

Soluția Tribunalului pe scurt: ”Admite apelul. Schimba in parte sentinta apelata, in sensul ca: Admite cererea. Obliga paratii, in solidar, la plata sumei de 1 leu cu titlu de daune morale catre reclamanta. Obliga paratii la publicarea, pe cheltuiala lor, a hotararii judecatoresti pe site-ul Agerpres.”

Nici această hotărâre nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs in termen de 30 zile de la comunicare.

Prin cererea de chemare în judecată înregistrată în 20 decembrie 2017, Gabriela Firea a chemat în judecată europarlamentarul Cristian Bușoi și agenția națională de presă Agerpres, solicitând instanței să oblige pârâții în solidar la plata către reclamantă a sumei de 1 (un) leu cu titlu de daune morale, la publicarea pe cheltuiala pârâților a hotărârii judecătorești ce se va pronunța pe site-ul Agerpres, cu cheltuieli de judecată.

Firea s-a plâns de faptul că în data de 5 decembrie 2017 Bușoi a făcut ”afirmații denigratoare și calomnioase referindu-se la declarația reclamantei din 04.12.2017 în calitate de Primar General al Municipiului București cu privire la promovarea într-o viitoare ședință a CGMB a unui proiect de hotărâre prin care să se aprobe un nou regulament privind activitatea de taximetrie în București: „Nu există nici un motiv real al interzicerii Uber și Taxify (…) Singurul motiv real al deciziei primarului este un lobby puternic, mulți bani și beneficii câștigate de un grup de interese apropiat primarului general”.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns