fbpx

Judecătorul Danileț a vrut să se facă procuror ”ca să aibă legătură cu olecuțică de bătaie”

Judecătorul Cristi Danileț a povestit într-o prezentare despre carieră că după absolvirea facultății a vrut să se facă procuror ”ca să aibă legătură cu olecuțică de bătaie”.

Magistratul Cristi Danileț a dezvăluit că atunci când era copil se visa polițist, dar din cauza unei probleme medicale a urmat facultatea de drept. Între timp a făcut karate, ajungând la centura neagră. În mintea tânărului Danileț de acum 20 de ani, procurorul avea legătură cu poliția și cu puțină bătaie. Mai jos vedeți de ce nu a ajuns nici procuror.

”Am 42 de ani etate și 20 de experiență. După noile legi, aprobate de Parlament, aveți în fața dvs un viitor tânăr pensionar, pentru că o să ni se permită ca după 20 de ani să o tăiem din profesia asta. Statul ne va plăti multa mai bine ca să stăm acasă decât să lucrăm. Și știe el de ce.

Acum 20 de ani am terminat Facultatea de Drept a Universității Alexandru Ioan Cuza, unde mi-a fost profesor actualul ministru al Justiției, Toader Tudore. Sigur, pe vremea aceea era extrem de stimat, astăzi și-a mai pierdut din stimă. Am întrebat și eu în stânga, în dreapta eu acum ce să fac? Unde să mă duc? Mi s-a spus clar la acea vreme: Dacă ai o pilă în Barou, îți găsești un maestru și te ia pe lângă el. Zic n-am, că sunt fiu de muncitor. Atunci tre să dai un concurs. Mergi la București, te înscrii la Ministerul Justiției, dai concurs acolo și pe urmă îți alegi profesia, judecător sau procuror.

Eu zic vreau să fiu procuror. De ce? Când eram mai mic vroiam să devin polițist. Urmasem cursuri de arte marțiale, ulterior am obținut și centura neagră și am zis hai să fac ceva în domeniul acesta. Plăcându-mi ordinea și disciplina de acasă, de la taicămeu, care m-a strunit bine de tot, am zis vreau să mă fac polițist, prin infractorul, îl bag în dubă și-l duc la oamenii legii. Dar când am vrut să dau la Academia de Poliție, mi-am dat seama că am o defecțiune la ochi și atunci m-am dus la Facultatea de Drept. Așadar, am urmat facultatea de drept și ca să aibă legătură cu olecuțică de bătaie, am zis că mă fac procuror. Am auzit eu că procurorii lucrează cu poliția și-mi imaginam tot felul de eroisme. În anul în care am dat eu concurs la magistratură, nu s-au scos locuri de procuror. Și acesta e motivul pentru care am ajuns judecător și nu regret nicio clipă.”, spus judecătorul Danileț.

Întreaga prezentare poate fi vizionată mai jos.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina