fbpx

Filmări de pe TikTok cu joint-uri, probe într-un dosar de trafic de droguri

Fotografii și filmări făcute de doi tineri cu țigări de tip joint au ajuns probe în dosarul penal în care mai mulți inculpați au fost condamnați pentru trafic de droguri de către Curtea de Apel Ploiești.

Pedepsele din dosar variază între 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri de risc (canabis) și 3 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru trafic de droguri de mare risc.

Cu ocazia percheziției informatice  asupra unui telefon mobil, a fost găsită o conversație purtată pe rețeaua de socializare WhatsApp, care este relevantă pentru caz, dar și poze și videoclipuri care au ajutat acuzarea.

”Totodată au fost identificate fotografii cu materie vegetală de culoare verde oliv sub diferite forme, ce pare a fi cannabis, fotografii cu țigarete confecționate artizanal, atasate procesului verbal care este depus la dosarul cauzei, împreună cu un CD care conține imagini și filmări video.

De asemenea au mai fost identificate 5 (cinci) videofilmări create prin intermediul aplicației TikTok, trei dintre acestea create de pe contul ultilizatorului cu numele ”anamariaflorescu27”, iar două de pe contul utilizatorului cu numele ”ionuttudor12” în care apare inculpatul …

În cele trei videofilmări create de pe contul ultilizatorului cu numele ”anamariaflorescu27”  apare inculpatul…. în timp ce confecționează artizanal o țigaretă de tip joint, iar în celelalte două videofilmări create de pe contul utilizatorului cu numele ”ionuttudor12” apare inculpatul în timp ce ține în mână o țigaretă confecționată artizanal, de tip joint, după cum am menționat mai sus acestea fiind depuse pe un CD, care este depus la dosarul cauzei.

În urma exploatării mandatelor de supraveghere emise în cauză, precum și în urma investigațiilor specifice efectuate, a rezultat că în perioada 05.06.2020 și până la data de 24.03.2021, inculpatul … a comercializat  droguri de risc și mare risc, respectiv canabis la prețul de 27-60 lei gramul,  pastile extasy (MDMA) la prețul de 35 lei pastila, către: ….

O parte din droguri au fost deținute în vederea consumului propriu fără drept, după cum a reieşit şi din convorbirile telefonice redate în cuprinsul sentinţei penale apelate.”, se arată la dosar.

Fiind audiat inculpatul, acesta a declarat următoarele: ,,La data de 16.06.2020, în timp ce conduceam autovehicolul marca BMW nr. …, pe raza orașului Moreni,, am fost oprit de organele de poliție iar în urma controlului efectuat de poliție s-a găsit în acesta un comprimat jumătate de  pastile care conțineau droguri. Am cumpărat aceste pastile pe data de 13 sau 14.06.2020 cu suma de 75 de lei de la … cu suma de 75 de lei pentru consum propriu.

Recunosc cumpărările  autorizate de droguri care au fost efectuate de la mine. Comprimatele ecstasy care au fost vândute de mine cu ocazia cumpărărilor autorizate proveneau de la …, obținând un profit de 5 lei pe comprimat și iarba a provenit de la .. până în luna decembrie 2020 fără a obține vreun profit și de le un baiat  din Băicoi , fără a obține vreun profit cu excepția faptului că fumam și eu. Nu am vândut droguri de mare risc. Nu am vândut droguri de risc altor persoane ci doar  în momentul în care mă aprovizionam cu droguri am cumpărat cannabis și pentru alte persoane. Recunosc consumul de droguri de risc și droguri de mare risc   am consumat o singură dată cu o zi înainte de a fi oprit de organele de poliție.”

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns