fbpx

Hoțul de buzunare din documentarul avocatei Diana Gavra a fost bătut în București

Amar Răducanu, hoțul de buzunare personaj al documentarului ”Amar” regizat de avocata Diana Gavra, a fost bătut de doi bărbați într-un parc din Capitală. Cei doi agresori au fost reținuți.

”În fapt, la data de 11 mai 2024, în jurul orei 20.15, Secţia 9 Poliţie a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-un parc din Sectorul 2, un bărbat în vârstă de 38 de ani, în urma unui conflict spontan, ar fi fost agresat fizic de doi bărbaţi în vârstă de 51, respectiv 27 de ani.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 12 mai 2024, poliţişti din cadrul Secţiei 9, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, i-au depistat pe cei doi bărbaţi, bănuiţi de comiterea infracţiunilor. Aceştia fiind conduşi la sediul subunităţii, în vederea audierii.

În vederea administrării materialului probator, la data de 12 mai 2024, a fost pus în aplicare şi un mandat de precheziție domiciliară, în municipiul Bucureşti, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.

Având în vedere faptul că, cei doi bărbaţi aveau un comportament agresiv, a fost solicitat sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Cei doi bănuiţi, au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, urmând a fi prezentaţi în faţa instanţei cu propuneri legale.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Secţiei 9, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violente și tulburarea ordinii şi liniştii publice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.”, a transmis Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București.

În urmă cu doi ani, avocata Diana Gavra (foto la TIFF) s-a oprit la piață. Avea mulți bani la ea, câteva mii de lei într-un plic. La scurt timp, ea și-a dat seama că toți banii i-au fost furați. Nu simțise nimic, nu putea identifica momentul când s-a întâmplat. A mers la poliție, poliția a accesat camerele de supraveghere din zonă și, în câteva zile, hoțul a fost prins. Numele lui era Amar Răducanu, un tânăr de etnie romă din București, care tocmai ieșise din închisoare pentru furt.

În momentul în care Amar a sunat-o pe Diana Gavra să îi propună să îi restituie suma de bani furată în încercarea de a scăpa de o nouă perioadă de stat în închisoare. Gavra a refuzat. dar i-a propus o tranzacție: își retrage plângerea dacă el acceptă să fie personaj într-un film documentar realizat de ea, iar Amar a acceptat.

Trailer documentarul Amar

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns