fbpx

Vlad Pascu și-a recunoscut faptele printr-o declarație autentificată la notar

Tânărul Vlad Pascu, inculpat pentru ucidere din culpă, conducere sub influența substanțelor și părăsirea locului accidentului, ca urmare a tragediei de acum un an din zona stațiuii 2 Mai, și-a recunonoscut faptele printr-o declarație autentificată la notar, prezentată de Libertatea.ro.  Recunoașterea îi aduce o reducere cu o treime a pedepselor.

La termenul când documentul a fost depus la dosar, iar instanţa Judecătoriei Mangalia i-a dat cuvântul, Pascu a declarat doar că e de acord cu avocaţii lui, care au cerut ca el să fie judecat în procedura simplificată, şi că „susţine cererea, cum a fost depusă în scris”.

Declaraţia lui, de recunoaştere a faptelor, e autentificată de un birou notarial din Medgidia, localitate aflată în apropiere de Penitenciarul Poarta Albă, unde Pascu e în arest preventiv.

Recunoaşterea propriu-zisă a faptelor ocupă trei rânduri din declaraţie: „Subsemnatul, Pascu Matei-Vlad (…) declar în condiţiile art. 375 alin. (2) din Codul de Procedură Penală, că recunosc, în mod expres şi în totalitate faptele reţinute în sarcina mea, aşa cum sunt ele prezentate şi descrise în cuprinsul actului de sesizare al instanţei”.

Mai departe, în aceeaşi declaraţie, Pascu cere, ca urmare a recunoaşterii faptelor, „ca judecata în dosarul 4989/254/2023 aflat pe rolul Judecătoriei Mangalia să aibă loc în condiţiile prevăzute de art. 374 alin. (4) din Codul de Procedură Penală, doar în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, pe care nu le contest, şi a înscrisurilor prezentate de părţi şi de persoanele vătămate”.

Codul de Procedură Penală prevede faptul că recunoaşterea faptelor poate fi făcută în sala de judecată, prin ascultarea inculpatului de către instanţă, dar și printr-un înscris autentic, aşa cum s-a procedat în cazul lui Vlad Pascu.

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns