fbpx

Fără brăţări electronice pentru arestaţii la domiciliu

Deşi au trecut mai bine de trei luni de la intrarea în vigoare a Noului Cod de Procedură Penală, Poliţia Română nu a achiziţionat brăţări electronice cu care să fie supravegheaţi suspecţii arestaţi la domiciliu.

Potrivit Ziardecluj.ro, în Cluj sunt 11 persoane arestate şi supravegheate la domiciliu. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj au precizat că până acum nu au existat cazuri de încălcare a obligaţiilor impuse de instanţă.

De la 1 februarie, când a intrat în vifoare noul Cod de Procedură Penală, instanţele pot dispune ca măsură preventivă arestul la domiciliu. Avocatul Tiberiu Ban, care are clienţi ce se află în arest la domiciliu, a explicat pentru CLUJUST.ro că folosirea unor dispozitive electronice de supraveghere este opţională şi rămâne la latitudinea instaneţelor. Până acum, instanţele din Cluj nu au emis nicio încheie de arest la domiciliu în care să ceară supravegherea cu dispozitive electronice, numite în mediul juridic “brăţările lui Macovei”, după numele fostului Ministru al Justiţiei.

Unul dintre inculpaţii trimilşi recent în arest la domiciliu este patronul firmei Fany, Şrefan Cadar.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina