fbpx

Patronul firmei Fany, trecut în arest la domiciliu UPDATE

Patronul firmei de transport Fany, Ștefan Cadar, a fost eliberat din arest preventiv, dar s-a luat împotriva lui măsura arestului la domiciliu.

Tribunalul Cluj a decis, în 8 mai,  schimbarea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul lui Ștefan Cadar, cu ocazia verificării dosarului în cameră preliminară după trimiterea în judecată.

Curtea de Apel a respins astăzi contestaţia DNA la încheierea Tribunalului cu privire la Şetfan Cadar şi a disjuns cauza în privinţa celorlalte două inculpate. 

”În temeiul articolului 348 alin.1 Cod procedură penală, raportat la art.242 alin.2 Cod procedură penală, admite cererea formulată de inculpatul Cadar Eronim Ştefan şi dispune înlocuirea măsura arestării preventive luată faţă de acest inculpat cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, prevăzută de articolul 202 alin.4 lit.d C.pr.pen. rap. la art.218 şi urm. C.pr.pen., pe durata procedurii în camera preliminară, începând cu data eliberării inculpatului din detenţia preventivă. Dispune punerea în libertate a inculpatului Cadar Eronim-Ştefan, dacă nu este arestat în altă cauză”, se arată în încheierea Tribunalului din data de 8 mai. 

Patronul Fany are obligaţia de a nu părăsi domiciliul fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară care a dispus măsura.

Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul  are următoarele obligaţii:

  •  să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat.
  • să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi, exceptând-o pe inculpata Cadar Olezia, precum şi cu persoanele care au calitatea de martor în cauză, menţionate la filele 128 şi 129 din rechizitoriu.

În cazul în care nu se conformează, Ștefan Cadar poate ajunge din nou în arest preventiv. Hotărârea Tribunalului poate fi atacată  cu contestaţie la Curtea de Apel în termen de 48 de ore de la comunicare de căre procurorii DNA și inculpați. 

Prin aceeași încheiere, s-a menținut arestul la domiciliu în cazul soției lui Ștefan Cadar, Olezia, și a șefei din cadrul Autorității Rutiere Române (ARR), Daniela Dobrilă.  Amintim că cei trei au fost trimiși în judecată recent pentru fapte de corupție.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns