“Regele motorinei”, adus în ţară din SUA

Omul de afaceri Radu Nemeş, supranumit “Regele motorinei”, inculpat într-un dosar de evaziune cu combustibili de peste 70 de milioane de euro, va fi adus astăzi în ţară, la două luni după ce a fost capturat în Statele Unite ale Americii (SUA).  Nemeş urmează să dea explicaţii în faţa anchetatorilor români.

Potrivit România TV, Radu Nemeş va fi adus sub escortă pe Aeroportul Otopeni din Capitală. Este acuzat de evaziune fiscală în valoare de 72 de milioane de dolari şi are un mandat de arestare pe numele său. Totodată, este considerat omul cheie în dosarele lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta şi Elan Schwartzenberg.

marta_codrut

La începutul acestei săptămâni, Diana Nemeş, soţia acestuia, cercetată penal în acelaşi dosar de evaziune al lui Codruţ Marta, a fost adusă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a fi audiată de procurori.

Ea a fost adusă miercurea trecută în România şi a fost de acord cu extrădarea din SUA. Soţii Nemeş au fost prinşi în localitatea Yelm, statul Washington, Statele Unite ale Americii.

 

 

 

Dosarul “motorina”

Diana şi Radu Nemeş au fost daţi în urmărire internaţională la data de 26 iulie 2012, în baza mandatelor de arestare preventivă emise de Curtea de Apel Bucureşti, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

La 10 iulie 2012, procurorii DNA au reţinut mai multe multe persoane, printre care Viorel Comăniţă – fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Florin Dan Secăreanu – fostul şef al DGIPI Constanţa, într-un dosar de evaziune fiscală în care mai sunt anchetaţi soţii Nemeş şi Codruţ Marta – fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

Potrivit anchetatorilor, aceştia fac parte dintr-o grupare infracţională, care a pus la punct un amplu mecanism evazionist ce vizează sustragerea de la plata accizelor aferente a peste 33.000 de tone de motorină care au fost comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

În această modalitate, potrivit DNA, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 15,2 milioane euro, reprezentând accize şi TVA neachitate.

 

 

Comments

comentarii

În cea de-a doua zi de Electric Castle 2024, domeniul Banffy a vibrat în ritmuri afrobeat cu Rema.... Citește mai mult
Cel mai mare youtuber din lume, Mr.Beast, a filmat la Salina Turda.... Citește mai mult

Lasă un răspuns