fbpx

Emil Boc polgármesteren múlik a fellebbezés a kolozsvári kétnyelvű táblák ügyében

Emil Boc polgármesternek nehéz döntést kell hoznia: aláírja vagy nem, a fellebezést a kolzsvári törvényszék döntése ellen, melyben elhatározták a kétnyelvű román-magyar táblák kihelyezését Kolozsvár bejáratainál.

A Polgármesteri Hivatal jogi osztálya megfogalmazta a fellebbezés szövegét a kolozsvári törvényszék kétnyelvű táblák ügyében hozott döntése ellen, ezt Oana Buzatu, a hivatal szóvivője nyilatkozta.

placute bilingve -cluj-napoca kolozsvarEmil Boc, ma kérdésre válaszolva elmondta: “A jogi osztály véleményét várom a döntés indoklásáról. Amint megjön, egyértelműen a jogi osztály álláspontja szerint fogok cselekedni”

Hivatali források szerint, a dokumentum a polgármester sztalán fekszik, csak alá kell írni, másképp nem küldik el. Szemptember 26-án lejár a fellebezések határideje.

Korábban, Horváth Anna alpolgármester azt nyilatkozta, reméli a polgármester nem fogja megtámadni a döntést, máskülönben csalódott lesz.

A polgármesteri Hivatalt legyőző egyeti hallgató elmondta “a mi szempontunkból a bírói döntés nagyon obiektív és jól motivált. A jogi problémákat felvető táblák ügyét minden szempontból megvizsgálták, a bíróság felhozott pro áés kontra érveket is. Végül elismerve a kérés jogosságát. Azt gondoljuk, hogy az indoklás annyire jól megalapozott és alátámaszott, hogy a Polgármesteri Hivatal nem fog találni sem morális sem jogi okot, hogy fellebbezzen.

“A felek kötelesek (Kolozsvár helyi tanácsa és Polgármesteri Hivatala szerk.) kihelyezni a kétnyelvű helység-névtáblákat, románul és magyarul. Nincs bírósági költség. A kihirdetéstől számított 15 napon belül lehet fellebbezni a kolozsvári Törvényszéken.”- áll a döntésben. Az indoklás szepetmber 10-én érkezett a a Polgármesteri Hivatalhoz.

A részletes döntés itt található.

Comments

comentarii

Unirea Dej primește vizita echipei Dinamo Bucuresti, în primul meci din Play-off-ul Ligii 2 disputat pe teren propriu.... Citește mai mult
Fosta boală a sărăciei a devenit în secolul XXI o boală a oamenilor care muncesc mult și nu au grijă de ei.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!