Diferit şi Kiat au ratat un contract cu Primăria. Instanţa le-a dat peste nas

Abonate la banul public, firmele Diferit şi Kiat, au ratat un contract estimat la 24 milioane lei, după ce Curtea de Apel Cluj le-a respins contestaţia la o licitaţie. O altă firmă pierzătoare este ARL Cluj SA.

Licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca pentru refacerea infrastructurii orașului comoară (străzile Avram Iancu, I.C. Brătianu, Moților și Memorandumului), şi-a aflat câştigătorul, în urma deciziei Curţii de Apel Cluj. Contractul estimat initial la peste 24 milioane de lei, plătiţi din fonduri europene, a fost adjudecat de societatea Viarom Construct, pentru 17 milioane lei.

Până să se ajungă la un rezultat final, rezultatul licitaţiei a fost anulat în iulie de Consiliul Naţional de Soluţonare a Contestaţiilor (CNSC), iar primăria a atacat în instanţă decizia, unde a câştigat prin decizia Curţii de Apel din 23 septembrie.

Solutia pe scurt: “Respinge excepţia tardivităţii plângerii formulare de SC ARL. Cluj SA, invocată de intimatul-petent Municipiul Cluj-Napoca prin întâmpinare. Respinge excepţia de inadmisibilitate pentru neconstituirea garanţiei de bună conduită de către ARL Cluj SA, excepţie invocată de intimatul- petent Municipiul Cluj Napoca. Respinge ca nefondată plângerea formulată de petenta SC ARL Cluj SA împotriva deciziei nr.2190/C5/2376/2388 din 18.07. 2014 pronunţată de C.N.S.C. Admite plângerea formulată de petentul Municipiul Cluj Napoca şi în consecinţă modifică decizia nr. 2190/C5/2376/2388 din 18.07. 2014 pronunţată de C.N.S.C. în sensul că respinge ca nefondată contestaţia formulată de SC Diferit SRL. Menţine restul dispoziţiilor deciziei atacate. Obligă petenta SC ARL. Cluj SA să plătească intimatei SC Viarom Construct SA suma de 2.889,32 lei cheltuieli de judecată. Respinge restul pretenţiilor privitoare la cheltuielile ale intimatei SC Viarom Construct SA faţă de intimata SC Diferit SRL în calitate de lider al asocierii Formate din SC Diferit.SRL- SC Kiat Group Construct SRL. Definitivă.”

În decizia CNSC din 18 iulie se precizează “Admite, contestaţia formulată de formulată de S.C. DIFERIT S.R.L., cu sediul în municipiul Cluj – Napoca, B-dul Muncii nr. 18, judeţul Cluj şi dispune anularea parţială a raportului procedurii nr. 194334/03.06.2014, respectiv cea privind declararea ofertei S.C. VIAROM CONSTRUCT S.A. ca fiind conformă şi câştigătoare şi actele subsecvente acestuia, urmând ca raportul procedurii să fie refăcut, în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei decizii, după reevaluarea ofertei depusă de S.C. VIAROM CONSTRUCT S.A. conform celor reţinute în motivarea deciziei, după care va continua procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică.”.

Firmele “de casă” ale Primariei Cluj-Napoca, Diferit si Kiat, au castigat la inceputul anului contractul de modenizare a tramei stradale din zona industriala, in valoare de peste 53 de milioane de lei. Asocierea Diferit-Kiat se mai ocupa de intretinerea strazilor din municipiu, inca din 2010, un contract de 600 de milioane de lei. Numele societatilor comerciale au fost mentionate si in dosarul de coruptie al fostului primar Sorin Apostu.

 

 

Comments

comentarii

Vreme capricioasă, cu temperaturi maxime de 34-36 de grade în sudul țării, dar și cu înnorări persistente, averse cu caracter torențial și vijelii în restul teritoriului.... Citește mai mult
O explozie hidrotermală impresionantă a avut loc în celebrul Parc Național Yellowstone din Statele Unite. Incidentul s-a produs în zona Biscuit Basin.... Citește mai mult

Lasă un răspuns