fbpx

Adjuncta ISJ, Tunde Peter, trimisă în judecată. A cerut 21.300 E de la 14 persoane

Procurorii DNA Cluj au trimis-o în judecată pe Tunde Peter, alături de un bărbat acuzat de cumpărare de influenţă.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatei PETER TUNDE, inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, la data faptei, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență, în formă continuată (14 acte materiale). 

De asemenea a fost trimis in judecată, în stare de libertate, VASILE FELICIAN PERSA, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

“În perioada iunie – 1 septembrie 2014, inculpata Peter Tunde Ilona Csilla, în calitate de inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Cluj, a pretins de la un număr de 14 persoane suma totală de 21.300 euro, din care a primit efectiv suma totală de 10.300 euro. Aceste sume de bani au fost pretinse de către inculpată pentru ca, prin influența de care se prevala că o are asupra membrilor comisiilor de evaluare/corectare de la examenele de bacalaureat susținute la nivelul municipiului Cluj-Napoca, în sesiunile de vară și toamnă 2014, precum și asupra membrilor comisiilor de corectare de la examenele de definitivat și titularizare susținute în luna iulie 2014, îi poate determina pe aceștia la notarea favorabilă, superioară dar și pentru obținerea notelor de promovare în favoarea unor candidați.

În cursul lunii iunie 2014, inculpatul Perșa Vasile Felician a remis inculpatei Peter Tunde Ilona Csilla suma de 1700 euro pentru ca aceasta, în calitate de inspector general adjunct în cadrul ISJ Cluj, să își exercite influența de care se prevala că o are la membrii comisiei de evaluare de la bacalaureat, cu atribuții de corectare și notare a lucrărilor susținute de o rudă a inculpatului, pentru a determina pe acești profesori corectori în notarea favorabilă a lucrărilor de examen și obținerea promovării bacalaureatului.

La data de 1 septembrie 2014, inculpata a primit de la o persoană, în scopul menționat anterior, suma de 1.000 euro, reprezentând o parte din suma de 2.200 euro anterior pretinsă de la persoana respectivă, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.”, arată procurorii DNA Cluj.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului și indisponibilizarea sumelor de 2080 euro și 635 lei aparținând inculpatei Peter Tunde Ilona Csilla în vederea confiscării speciale.

De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui imobil situat în Cluj Napoca, aparținând inculpatei Peter Tunde Ilona Csilla până la concurența sumei de 8077 euro, în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii și preventive dispuse în cauză.

Comments

comentarii

Mecanismul de redresare și reziliență european nu va fi prelungit după anul 2026. România a încasat până în prezent puțin peste 30% din fondurile europene și riscă să piardă miliarde de euro.... Citește mai mult
Arsurile la stomac sunt o formă de indigestie care apare atunci când acidul gastric se întoarce în esofag, tubul care leagă stomacul de gât. Oamenii pot să se refere la arsuri la stomac și ca reflux acid, iar boala de reflux gastroesofagian este rezultatul arsurilor la stomac frecvente și neplăcute.... Citește mai mult

Lasă un răspuns