Primarul Emil Boc are de luat o decizie grea: să semneze sau nu recursul împotriva sentinţei Tribunalului Cluj prin care s-a hotărât montarea plăcuţelor bilingve, româno-maghiare, la intrările în Cluj-Napoca.
Aparatul de specialitate, respectiv serviciul juridic al Primăriei, a redactat propunerea de atacare cu recurs a sentinţei instanţei de contencios administrativ a Tribunalului privind montarea plăcuţelor bilingev, potrivit purtătorului de cuvânt al municipalităţii Oana Buzatu.
Întrebat astăzi dacă sentinţa va fi atacată, primarul Emil Boc a răspuns: “Aştept poziţia departamentului juridic de specialitate după ce vedem motivarea. Dacă va veni la mine, evident voi merge pe poziţia departamentului juridic“.
Surse din primărie spun că documentul este pe masa primarului, care mai trebuie să semneze, altfel nu va fi trimis la instanţă. În 26 septembrie expiră termenul la care se poate depune recursul.
Anterior, viceprimarul Anna Horvath a susţinut că speră ca primarul să nu atace sentinţa şi că, altfel, va fi dezamăgită.
Studenta care a învins Primăria a precizat că “din punctul nostru de vedere este o Hotărâre foarte bine motivată și obiectivă. Problematica juridică a plăcuțelor este dezbatută în hotărâre din absolut toate laturile ei, instanța aducând argumente și pro și contra. Până la urmă constatând legitimitatea cererii. Credem că motivarea este atât de bine fondată și explicată, încât Primăria nu ar avea cauze morale sau juridice să o atace“.
“Obligă pârâţii (Consiliul Local Cluj-Napoca şi Primarul Municipiului – n.red.) la instalarea indicatoarelor bilingve de delimitare a municipiului Cluj-Napopca, în limbile română şi maghiară. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recursul înregistrându-se la Tribunalul Cluj.”, se arată în sentinţă. Motivarea a ajuns la primărie în 10 septembrie.
Citiţi aici detaliile din motivarea instanţei Tribunalului Cluj.
Un comentariu
Pingback: Clujul va avea placute bilingve. Primarul mai are doar doua zile la dispozitie sa atace decizia instantei. Merita sa atace decizia?