fbpx

Efectul DNA? Vicepreședintele CJ semnează doar forțat de consilieri o cerere de finanțare europeană

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Ioan Oleleu, a pus condiții pentru a accepta să semneze o cerere de finanțare europeană. Consilierii l-au mandat să semneze în lipsa președintelui Vakar Istvan și i-au explicat că semnătura nu este opțională și că nu are de ce să se teamă. Numele lui Oleleu a apărut la început în dosarul de la DNA Cluj în care a fost arestat fostul președinte CJ, Horea Uioreanu.

Urmare a valului urias de arestari din toate sectoarele de activitate, tara s-a blocat, nimeni nu mai semneaza nimic”, scria acum câteva zile Sorin Ovidiu Vântu în ultima lui postare pe blog. Asta s-a simțit la ultima ședință extraordinară a Consiliului Județean.

Consilierii județeni au votat în seara de 24 februarie asocierea cu Aeroportul, CFR și Compania de Drumuri pentru depunerea în 26 februarie a cererii de finanțare europeană pentru proiectul de transport intermodal, ce ar putea aduce la Cluj 60 de milioane de euro bani europeni. CJ urmează să contribuie cu 2,8 milioane euro. Dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru marfă și pasageri înseamnă legarea Aeroportului Avram Iancu de calea ferată. Înainte de a se vota asocierea, consilierii au votat un amendament pentru a-l mandata pe vicepreședintele forului să semneze cererea de finanțare ce trebuie depusă la Comisia europeană. În cel mai rău caz, aceasta poate fi respinsă.

”Din partea grupului de consilieri județeni PNL, dorim să facem un amendament. Consiliul Județean să fie lider de asociere și vrem să-l mandatăm pe domnul vicepreședinte Ioan Oleleu să semneze în numele CJ cererea de finanțare”, a propus consilierul Mihai Seplecan din PNL.

Vicepreședintele Ioan Oleleu, membru PSD, a vrut să condiționeze semnătura: ”Aș avea o completare la amendament. Bun, se mandatează vicepreședintele Consiliului Județean să semneze cererea de finanțare și aș completa, dacă sunteți de acord, cu condiția unui punct de vedere pozitiv din partea aparatului de specialitate”. Este arhicunoscută disputa dintre aparatul de specialitate al CJ și conducerea Aeroportului, regie a aceluiași consiliu județean.

”Nu pot să cred…doamna secretar, vă rog să-i explicați cum e din punct de vedere procedural”, a fost reacția consilierului Ioan Petran (PNL)

”Eu m-am săturat de ping-pong-ul dintre executivul Consiliului Județean și Aeroport. Este un proiect foarte important pentru toată lumea și aici suntem deliberativul consiliului județean. Indiferent ce dorește domnul vicepreședinte Oleleu, dânsul conduce executivul CJ și nu întreabă consiliul. În momentul în care deliberativul hotărăște ceva, se supune și pune în practică acea hotărâre! Și cu asta se închide toată chestiunea”, a afirmat consilierul Dan Canta, din același partid cu Oleleu.

”Domnul Canta, nu mi-am propus să nu preiau, dar am dorit o clarificare pe care eu am considerat-o foarte normală și pertinentă și nu văd de ce vreun consilier nu ar fi de acord cu această propunere”, a răspuns vicepreședintele CJ.

”Ne blocăm iar!”, a replicat Petran. ”Noi suntem deliberativul. Executivul pune în practică prin dumneavoastră și distinșii dvs. colegi”, a adăugat Canta.

”Un punct de vedere mai rece și tehnic: Termenul este foarte scurt. Cererea trebuie semnată de reprezentantul legal, dumneavoastră (Oleleu – n.red) sunteți abilitat să exercitați atribuțiile. Deci oricum nu vă puteți deroba. Chiar dacă nu am menționa în mod expres să semnați, dumneavoastră ar trebui să semnați acea cerere de finanțare. Nu se poate condiționa. Hotărârea este din partea deliberativului, nu este opțiunea dumneavoastră. Adică oricum va trebui să semnați. Dacă e ceva în neregulă, responsabilitatea este a noastră a deliberativului pentru că noi v-am mandatat. N-ar trebui să aveți nicio emoție din punctul acesta de vedere”, a spus consilierul Călin Tuluc.

”Nu m-am gândit nicio secundă să nu-mi asum ceea ce plenul hotărăște”, a conchis vicepreședintele Oleleu.

”În această etapă singurul risc este ca finanțarea să nu fie aprobată. Nu văd de ce să condiționăm”, a spus consilierul Steluța Racolța (PNL).

Amendamentul privind mandatarea lui Oleleu a fost votat de 24 de consilieri județeni din cei 25 prezenți.

Numele lui Ioan Oleleu a apărut ca fiind cercetat în actul de sesizare din oficiu al DNA Cluj în dosarul ce a dus la arestarea fostului președinte CJ, Horea Uioreanu. DNA nu a mai emis niciun act oficial referitor la suspecții care nu au fost trimiși în judecată.

 

captura sesizare oficiu dna

Comments

comentarii

2 comentarii

  1. Nu e efectul DNA! E efectul a multa prostie si incompetenta a acestui individ jalnic!
    Din pacate nu difera deloc de celalalt zis Vakar!
    Si ce e si mai trist toata echipa de conducere a CJ Cluj- ratiu, salanta, gaci, sunt niste nulitati puse pe capatuiala!

  2. Sa dea toti banii din mită pe SICRIE~!~!~!~!

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina