fbpx

EXCLUSIV De ce îi vizează ancheta DNA pe Oleleu și Lăpușan

În dosarul DNA apar numele vicepreședintelui CJ Cluj, Ioan Oleleu, și consilierului județean Remus Lăpușan, ambii membri PSD de vază. Cei doi au fost luați la ochi de procurorul șef DNA Cluj, Elena Botezan, care s-a sesizat din oficiu în ianuarie cu privire la grupurile de interese din Consiliul Județean Cluj. Potrivit actului se sesizare, grupul Oleleu-Lăpușan a intrat în conflict cu grupul Uioreanu-Răzvan Pop în decembrie 2013, pentru atribuirea traseelor de transport. PSD-iștii ar fi susținut Alis Group, iar Uioreanu-Pop societatea Fany.

Surse judiciare au dezvăluit pentru CLUJUST.ro că ancheta DNA Cluj în cazul Uioreanu i-a vizat și pe vicepreședintele CJ Cluj, Ioan Oleleu, și pe consilierul județean și președinte al PSD Cluj, Remus Lăpușan. Cei doi ar fi  acționat abuziv pentru susținerea intereselor operatorului de transport persoane Alis Group (din care fac parte societățile Tour Claus SRL, Feldibere Trans SRL, Auto Trust Corporation SRL) aparținând oamenilor de afaceri Liviu Jișa, Vasile Șipoș și George Lăpuște în vederea avantajări grupului de firme în cadrul Programului de transport intrajudețean 2014-2019.

Potrivit anchetatorilor DNA, în contextul derulării licitației la nivelul Consiliului Județean Cluj în cadrul Comisiei paritare, din care făceau parte Octavian David – funcționar la CJ Cluj și Dana Magyarosi- angajat ARR Cluj, întrunite la data de 19 decembrie 2013, Ioan Oleleu ar fi făcut presiuni asupra membrilor comisiei pentru anularea licitației și reluarea procedurii. Demersurile vicepreședintelui CJ Cluj ar fi avut loc în condițiile în care documentele deținute în cadrul comisiei avantajau net societatea Fany, concurenta grupului Alis.

Lucrările comisiei paritare nu au fost finalizate la data de 19 decembrie 2013, încălcându-se calendarul stabilit de Ministerul Lucrărilor Publice, membrii comisiei apreciind că se impune amânarea pe a doua zi a luării deciziei. ”Presiunile asupra comisie au continuat și în zilele ce au urmat, fiind stabilit că, alături de Oleleu intervențiile pentru susținerea Alis au venit și din partea consilierului Remus Lăpușan, ambii reprentanți ai instituției județene fiind în contacte permanente cu reprezentanții societăților ce fac parte din grup”, se arată în documentul de sesizare din oficiu al DNA. Pe de altă parte, asupra acelorași membri ai comsiiei au fost exercitate presiuni și influențe din partea consilierului președintelui CJ, Răzvan Pop, însă pentru susținerea Fany.

Lupta dintre cele două grupuri de interese din cadrul Consiliului Judetean a fost semnificativă, avand in vedere că decizia comsiei paritare a venit abia in 23 decembrie 2013, după 5 zile de la debutul lucrărilor comisiei, situație fără precedent.

Atribuirea a avut loc în favoarea societății Fany, rezultatul lucrărilor fiind ratificat prin hotararea CJ intrunit in sedinta în aceeași zi. Lucrările ședinței de consiliu și votul pentru hotarare au pus in evidență cele două grupuri de interese din cadrul instituției județene. Anchetatorii au notat că la inceputul lui 2014, Lăpușan și Oleleu au susținut boicotul mediatic împotriva Fany pentru anularea rezultatului licitației. Asta in conditiile in care  din 2014 punctajele la acordarea licențelor de traseu nu mai țin cont de vechimile operatorului pe traseul respectiv, situatie ce aducea un avantaj pentru Alis sa castige traseul Floresti – Cluj-Napoca ruta cu incasari anuale de circa 3 milioane de euro.

Contactat de CLUJUST.ro,  Remus Lăpușan a spus că nu a fost citat niciodată la DNA Cluj și că nu-i cunoaște pe cei trei asociați ai grupului Alis enumerați mai sus.

Contactat de CLUJUST.ro, Ioan Oleleu a declarat de asemenea că nu a fost niciodată la DNA și că din cadrul grupului Alis îl cunoaște pe Alin Popoviciu, un alt asociat din firmă și membru PSD Cluj.

document oleleu

 

Comments

comentarii

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror curse aeriene au fost anulate, sunt blocate pe Aeroportul Internaţional Dubai, în contextul fenomenelor meteorologice extreme care afectează teritoriul Emiratelor Arabe Unite.... Citește mai mult
La Iulius Mall Cluj vei avea parte de un weekend în care poți să te întorci pe tărâmul copilăriei și să redescoperi magia lucrurilor simple.... Citește mai mult

12 comentarii

  1. Sa vedeti ce manevre au si prin zona Turda – Campia Turzii astia de la Alis. I-au cumparat pe toti si isi fac de cap. Daca ies la iveala cad multe capete

  2. dl lapusan este presedintele PSD cluj, iar dl popovici este vicepresedinte PSD Cluj. dl Lapusan nu își cunoaște colegii de partid si colegii de birou judean a PSD Cluj.

  3. CUM DRACU POTI CASTIGA LA LOTTO DACA NU JOCI??? DE UNDE TRAFIC DE INFLUENTA IN FAVOAREA CELOR DE LA ALIS CAND EI AU PIERDUT , IAR CEI DE LA FANY AU CASTIGAT ?? LICITATIILE AU FOST FACUTE IN DECEMBRIE 2013 , NICIDECUM IN 2014!!! ACESTEA SUNT CELE MAI MARI MINCIUNI !!

  4. Da am observat 2013 luna Decembrie corect. Ce nu înțeleg eu ce favoruri a avut Alis din acesta poveste din SF. Cine cunoaște problema licitatiilor se amuza de acest aricol. Cine nu o cunoaște nu înțelege nimic.DE UNDE NU ESTE NICI DUMNEZEU NU CERE.

  5. Alin Popovici patron Alis Grup (George Lapuste doar un intrus),un frustrat mediocru cu inclinatii masochiste,traieste o drama zilnica si este posedat de un cosmar permanenet in forma continua : FANY . Si face tot ce ii sta in putinta sa distruga firma Fany el impreuna cu acoliti sai : Jisa,Sipos etc .Popovici Alin umbra senatorului Cordos sunt vazuti non stop impreuna .Cum e slab la minte a fost acaparat de acesti versati politicieni,sprijiniti puternic de acesta in campaniile electorale ,de fapt popovici&asociatii au un singur scop distrugera firmai Fany si familiei Cadar prin mijloace meschine si mizere ce ii caractrizaza total. De alte mijloace nu dispun si nu au dispus niciodata.Mi-a pacut mult sarada lor , cum comisarul Tatar,finul senatorului Cordos poza mandru cu Cadar de brat pe holurile tribunalul :punct ochit punct lovit.Acum ca Stefan si Olezia sunt arestati,si firma Fany in cadere libera,greu sa isi mai revina , probabil in sfarsit Popovici&co sunt fericiti si impliniti .Dar aceasta mare nedreptate care au facut-o nu va ramane nelamurita si necunoscuta.Cat de draga le-a fost lor presa cu instigare continua impotriva fam Fany ,tot presa va dezvalui adevarul despre toate uneltirile diabolice facute de ei in lipsa unor strategii concurentiale pe teme de transport. ” DE UNDE NU ESTE NICI DUMNEZEU NU CERE ” Gresit ALIN ,intodeuna si necontenit DUMNEZEU FACE DREPTATE SI ADEVARUL VA IESI LA IVEALA ,oricat de mult ai vrea tu sa il ascunzi.

  6. Fanele eu nu vriau sa intru in Polemica cu tine. Eu vriau săriți spun ca nu am facut la nimeni rău si nici nu am sa fac Pt. Ca nu îmi sta in caracter. Dar ce spui tu sti bine ca sunt aberati. Esti primul (om) carespune ca eu sunt masochist si ma amuza. La firma Fany nu iafacut nimeni rău in afara de tine sti bine. Asa ca fiecare Pasare pieie pe limba ei.citez din cuvintele altora Lumia spune ca esti un MANIAC. Eu îți doresc multă sanatate tie si la familie al tau fost prieten din tinerete Alin Popovici

  7. ALIN POPOVICI patron Alis Grup,acest element incontestabil al multimi vide nu o sa inteleaga toata viata lui de ce in cazul cosmarului care il bantuie permanent FANY , proverbul romanesc pocit de el ( il citez aici pe ilustrul popovici ad literam “fiecare Pasare pieie pe limba ei”) cu o gramatica de care nu ar fi mandru nici macar Filaton Arpi, nu are efect asupra tezaurului fam Cadar : Fany.Acest fenomen Fany a fost inceput in anul 1949 de catre Cadar Eronim unul dintre primi soferi cu permis de autobuz din judetul Cluj Napoca ,realizand curse judetene si interjudetene nicidecum transport in municipiu sau altfel de transport cu autobuzul,a continuat Cadar Stefan senior in aceasi linie fiind si intemeietorul acestui Fany modern de dupa comunism.In acest moment se pregateste predarea stafetei celei de a patra generatie pastrand linia acestui transport cu autobuzul judet si interjudet.Tu Popovici&co unde tie podina arborelui genealogic ? voi popovici&asociati talhari de identitati ce sunteti .Oare lumea stie cum ati furat sigla FANY,si ati inregistrat miseleste la OSIM numele FANY ca drept de proprietate pt Tours Claus si Autotrust.Toata viata voi popovici&co ati amenintat si santajat fam Fany si ati tarat-o intr-un macel care nu si l-a dorit,niciodata nu ati fost multumiti de ograda voastra ,mereu v-ati uitat in ograda Fany v-ati minunat si mereu ati inghitit in sec,pregatind un nou atac in masa cu tot ce voi, neghiobi ce sunteti ati prins la indemana : pietre,topoare,bate… ca doar altceva nu avea-ti in bagajul genetic din moment ce asta va era nivelul , de unde chipurile strategii pe teme de transport si un concurs bazat pe intuitie si inteligenta si la sfarsit o strangere de mana. Voi popovici&asociatzi , creaturi mult intarziate ale acestui inceput de secol, in realizarea distrugeri Fany ati ars holdele(ati instigat intreaga clasa politica a judetului) ati otravit fantanile(ati instigat presa) si v-ati retras in munti (nu v-ati revendicat niciodata atentatul in forma continua asupra Fany).Alin Popovici nu ai apreciat niciodata transportul de calitate facut de Fany si modul discret de exprimare pe piata ,tu ai facut din transportul judetean si interjudetean din jud.Cluj o cacealma si un circ general care a afectat atat Fany cat si Alis din care s-au infruptat multi nepoftiti la masa .In nimicnicia ta infantila de a desfiinta firma Fany si de a ramane singur pe piata ,indirect ti-ai sapat singur groapa.Atat Fany cat si Alis vor un singur lucru dreptate si aflarea adevarului.Acest lucru ni-l poate oferi cel mai corect om din Romania : clujeanca Elena Botezan.

  8. Maine ma adresez avocatului meu sa se informeze instituțiilor statului daca Cadar Stefan eronim are dreptul in situația de fata sa facă asemenea afirmați cu Amenințări, jigniri , minciuni, . Si vom vedea unde e dreptatea.

  9. ALIN POPOVICI acest extirpat precoce al societati post decembriste,un personaj cu un profil perfect , de-a dreptul izbitor, pentru comediile lui Caragiale ( se identifica perfect cu Agamitza Dandanache ),nu intelege ca fam Fany nu reprezinta concurenta sau obstacol pt el si gasca lui de la Alis Grup.Voi oropsiti ai sorti, hartuiti si haituiti fam.Fany fara un anumit motiv plauzibil,voi faceti asta dintr-o pornire primara ,nici chiar de voi inteleasa .” Intodeauna copiat niciodata egalat “-de ce ??? pt ca fiecare persoana fizica sau juridica are un anumit stil de exprimare care vine din interior si nu poate fi reprodus exact la fel . Felicitari pt “Alisholidys” in sfarsit ceva marca inregistrata Alis Grup,in rest copy paste grosolan si nesimtit pe fam Fany.Niciodata nu am inteles cum voi popovici&co- tonti si neghiobi ce sunteti ati fost lipsiti cu atata desavarsire de IDENTITATE,ONOARE si FAIR PLAY pe tot parcursul acestor ani petrecuti ” impreuna “.Niciodata nu ati inteles o concurenta bazata pe inteligenta si intuitie,in 2005 d-l Cadar Stefan senior v-a cedat traseul de GIlau moca ,dar voi nenorocitilor nu ati spus nici macar un banal “multumesc”,ba dimpotriva v-ati inversunat si mai tare , in 2006 inculpatul CES v-a spus ca operatorul de transport Normandia nu s-a inscris ca operator de transport, l-a licitatia intermediara de interjudet ce urma sa aiba loc ,pt o cursa pe care Normandia a cerut a fi introdusa in programul de transport pe codul lor,si cu aceasta informatie primita de la inculpatul CES voi deja aveati 2 trasee Cluj- Gilau si Cluj-Horezu(cu concursul 100% a fam.Fany), trasee de referinta pt voi la acel moment, ce au reprezent podina si trambulina a ceea ce urma a se naste in 2008 : Alis Grup . CES si CO acum sunt arestati, si vai de mama lor ca orice arestati,si voi popovici&co impliniti si fericiti radiati de bucurie pt ca in sfarsit,dupa creierul vostru atrofiat, dusmani vostri imaginari sunt acolo unde le e locul ,izolati si condamnati de societate , dar ALIN POPOVICI&acolitzi tu instigatorul sef al presei si al clasei politce clujene indiferent de culoarea politica impotriva Fany ,tu care nemijlocit si in forma continua ai terfelit si ucis cu zambetul pe buze tot ceea ce inseamana Fany…DE CE ?!? esti asa de intrigat daca un cititor al acestui articol isi lasa unul sau mai multe comentarii,si isi spune parerea despre un anumit fapt.Nenorocitule sa-ti intre odata in cap ca: cu bani tai si cu caracterul tau perfid nu poti controla totul,si nu poti cumpara pe toata lumea ,mai sunt persoane pe lumea asta care nu se lasa cumparate de tine ,nu poti infunda pumnul in gura la toata lumea si sa faci tu ce vrei in tara asta pt ca si noi ne-am castigat dreptul la libertate si traim intr-o democartie pe care tu nu o poti submina ,dreptul la opinie il avem toti cetateni acestei tari in mod egal nu doar tu instigatorule in detrimentul altora.Toti avem dreptul la exprimare libera dictatorule de Alin Popovici nu numai tu talhar de identitati si manipulator in masa impotriva fam Fany.Alin Popovici si acum te citez : “Si vom vedea unde e dreptatea” DA in acest moment dreptatea este la d-na Elena Botezan.

  10. ALIN POPOVICI patron ALIS GRUP acest hibrid imperfect impus de destin a fi contemporan cu noi ,produsul secundar a unei reactii lente , care servea la rancezimea grasimilor , realizate intr-un laborator clandestin . Acest Agamita Dandanache autohton trebuie sa inteleaga ca pidestalul imaginar pe care si l-a creat si sta cocotzat permanent,cu o nesimtire crasa , nu-i da dreptul sa sfideze intreaga opinie publica de la mic la mare ,fie el ministru de stat sau maturator in autogara .Nu poate manipula el pe toata lumea dupa bunul lui plac sa isi impuna legi proprii, gen stabor, prin aruncarea cu bani in stanga si-n dreapta .In tara asta , asa cum e ea la ora actuala ,mai gasesti dar intradevar cam greu, persoane care nu se vand nimanui indiferent de tentatii sau stari de moment , persoane cu caracter si masura valorii alta decat vanzarea. Popovici&asociati avand creierul atrofiat datorita unor reactii adverse petrecute la nivelul cerebelului,a rezultat un efect imediat printr-o manifestare perpetua si ireversibila astfel : – au cumparat o parte a presei ,asta nu e rau,dar alimentand-o cu minciuni scruntate cu privire la calitatea transportului facut de Fany(pret,frecventa curselor,dotare vehicule etc) boicotand in mod obsesiv traseele din ZMC. O actiune murdara jegoasa lipsita totala de fair – play din partea unor colegi de breasla care nu aveau nici in clin nici in maneca treaba cu ZMC,din moment ce Fany opera acolo de 6 ani si ei neghiobi ai sorti , popovici&co nu si-au aratat niciodata interesul pt acea ZMC,nedispunand de infrastructura necesara pt realizarea acestui transport elaborat in ZMC. – au cumparat o parte a clasei politice clujene indifferent de culoarea politica la fel alimentand-o cu indoctrinari total false la ceea ce inseamna fam.Fany.Dar acest genocit in masa facut de popovici&asociati impotriva fam. Fany va iesi la iveala ,oricat de mult si-ar dori acestia sa-l ascunda prin mijloacele mizerabile de care ei dispun . Alin Popovici trebuie sa inteleaga ca in viata asta de pe pamant nu e un sfant si nu se poate asa, si anume : “pentru uni muma si pentru alti ciuma”,daca el vrea sa bata curentul numai dintr-o parte,a gresit astrul ,pe pamant curentul bate din mai multe parti .Popovici se crede infailibil , sfant, Alin daca ai fi sfant acum la ora asta ai fi in ceruri,asa ca asuma-ti faptele care la faci pe acest pamant,si accepta ca nu tu conduci lumea dupa bunul tau plac talharule de identitate . “fie roata cat de patrata tot se mai invarte odata” . Dumnezeu ne iubeste toti nu doar pentru uni.

Lasă un răspuns