Doi tineri pe un scuter au lovit mașina unei femei în Capitală și au lăsat-o fără 50.000 de euro

O tânără cu mașină scumpă din Bucureşti a rămas fără aproape 50.000 de euro,  după o tamponare în traficul din Capitală. Doi tineri, aflaţi pe un scuter, şi care aveau informaţia că femeia are în maşină o geantă cu o sumă mare de bani, au lovit intenţionat maşina şi apoi au furat geanta cu bani în timp ce completau constatarea amiabilă.

Polițiștii din Bucureşti au făcut cinci percheziții în București și în Ilfov, fiind dus la audieri un tânăr de 26 de ani, implicat în fapta ce a avut loc acum două luni.

”În fapt, la data de 1 iunie 2023, Secția 18 Poliție a fost sesizată, prin sistem 112, de către o femeie, în vârstă de 28 de ani, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 15.30,  în timp ce se afla într-o stație de alimentare carburant, doi bărbați i-ar fi sustras din mașină o geantă ce conținea sume considerabile, în lei și valută.

Cazul a fost preluat de către Serviciul Investigații Criminale – Sector 5, iar din cercetări, s-a stabilit că, în timp ce persoana vătămată era staționată la un semafor din Sectorul 5, cei doi bărbați care ar fi urmărit-o prin Capitală, cu un scuter, ar fi intrat cu intentie în autoturismul condus de victimă, provocând pagube materiale autovehiculului.

Ulterior, în momentul în care se încheiau actele de constatare amiabilă, unul dintre bănuiți ar fi sustras din mașina femeii o geantă în care se aflau 48.000 de euro și 1.800  de lei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că numărul de înmatriculare al scuterului este aferent unui autoturism.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză. De asemenea,  a fost depistat un tânăr, în vârstă de 26 de ani, bănuit că ar fi comis fapta împreună cu alți doi bărbați față de care sunt desfășurate activități de depistare a acestora.

Tânărul de 26 de ani a fost condus la audieri în baza mandatului de aducere care a fost pus în aplicare, iar la data de 2 august 2023, față de  acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații  Criminale – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt calificat.”, a transmis Poliția Capitalei.

Comments

comentarii

În perioada ianuarie–aprilie 2024, datoria externă totală a României a crescut cu 1,8 miliarde de euro.... Citește mai mult
Emil Boc a vorbit despre pronosticul său pentru Campionatul European de Fotbal. El a precizat că România a renăscut din nou în fotbalul european.... Citește mai mult

Lasă un răspuns