fbpx

Directorul firmelor în care a fost asociat Rareș Pop dă replică procurorilor DNA

Directorul firmelor din grupul UAS, Carmen Kovacs, susține că ea se ocupă de activitatea lor și nu fostul șef teritorial ISCTR, Rareș Pop, așa cum susțin procurorii DNA. Aceștia au arătat în referatul de arestare preventivă că ”Pop Rareș Vasile este factorul decident, consultat telefonic cu privire la clienții societăților, prețurile la care sunt efectuate serviciile, etc”. 

Carmen Kovacs spune că gestionează activitatea firmelor Universal Auto Special, UAS Service și Universal Inspectii încă din anul 2005. În vara lui 2012, Rareș Pop s-a retras din societăți, cedându-și părțile sociale soției, Andreea Gabriela Pop.

Eu sunt director la toate firmele și efectiv mă ocup de activitatea firmelor. Inspecții tehnice, service-uri, relații cu clienții, deci tot ce înseamnă activitatea firmelor. Nicidecum nu se ocupa Rareș. În primul rând că nici nu mai avea timă să se ocupe din cauză că era director la ISCTR și am preluat eu tot ce înseamnă activitatea firmelor”, a declarat Carmen Kovacs.

Aceasta a fost citată la DNA Cluj pentru a da declarații în data de 17 iunie în dosarul fostului șef teritorial ISCTR, Rareș Pop.

Procurorii DNA susțin că Pop a asigurat protecție unor transportatori care au devenit clienții firmelor în care a fost asociat, firme ce oferă  inspecții tehnice, service, tahografe, piese auto.

Pop Rareş Vasile a dezvoltat relaţii cu numeroşi operatori economici ce activează în domeniu, asigurând acestora protecţie în schimbul obţinerii de avantaje patrimoniale, fie direct fie prin impunerea folosirii serviciilor prestate de societăţi comerciale controlate de acesta prin rude ale sale sau afini sau deţinute de membri ai familiei sale. De menționat este faptul că din vara anului 2012, când a fost numit în actuala funcție, atribuțiile sale din cadrul firmelor pe care le administra, au fost transferate soției sale. Calitatea de asociat a soției era de fapt una formală, probele administrate până în prezent atestând că suspectul Pop Rareș Vasile este factorul decident, consultat telefonic cu privire la clienții societăților, prețurile la care sunt efectuate serviciile, etc”, se arată în referatul procurorilor pentru arestarea preventivă dispusă de Tribunalul Cluj.

Pentru a arăta că firmele funcționează independent de activitatea lui Rareș Pop la ISCTR, directorul Carmen Kovacs a precizat că recent firma a efectuat inspectii tehnice periodice la trei autobuze ale firmei Fany, cu toate că patronul Fany, Stefan Cadar, l-a pârât pe Pop la DNA pentru o presupusă mită de 1.500 de lei.

De asemenea, reprezentanții UAS au depus la Curtea de Apel o situatie cu numărul mașinilor verificate la punctele de lucru din Florești și Nima.

”Catre Curtea de apel Cluj

Dorim sa va aducem la cunostinta evolutia firmei noastre in ultimii sapte ani ( tabelul de mai jos ),  cu numarul de vehicule la zi care sunt extrase din baza de date ale autoritatilor care gestioneaza aceasta activitate.

AN FLORESTI NIMA
2008 6669
2009 6584 6950
2010 5555 3405
2011 4533 4425
2012 5412 5294
2013 5542 4945
2014 2432 2358

Mentionam faptul ca desi D-nul POP Rares Vasile era in functie la I.S.C.T.R. , productia noastra nu a crescut ci dimpotriva a scazut.”, se arată în scrisoarea firmei.

Menționăm că Rareș Pop a fost pus în funcție la ISCTR din vara lui 2012.

Comments

comentarii

Clujenii încep iar să neglijeze trotinetele electrice sau să le arunce în locuri în care nu-și au locul. Seara trecută, o trotinetă a fost găsită în Canalul Morii.... Citește mai mult
O vulpe care a fost rănită în urma unui accident rutier, a fost salvată după mai multe zile de agonie, în comuna Florești.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!