fbpx

Șeful Controlului Rutier vindea tot ce au nevoie transportatorii: tahografe, diagrame, stații….

Șeful teritorial al ISCTR, Rareș Pop, s-a retras treptat, în anii 2012 și 2013, din firmele Universal Auto Special și UAS Service la registrul comerțului, dar a uitat să-și șteargă numele și numărul de telefon de pe site-ul firmelor. Procurorii DNA Cluj susțin că tot Rareș Pop era cel care se ocupa de activitatea lor și nu soția căreia i-a cedat societățile în acte.

Prima firmă a șefului teritorial al Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier,  Rareș Pop, este Universal Auto Special, ce are ca principal obiect de activitate ”Activitati de testare si analize tehnice”. Pop era asociat unic până în 12 iunie 2012, când, printr-o majorare de capital, soția lui Andreea Pop a devenit asociat cu 50 la sută din părțile sociale.

pop rares universal auto special cedare jumate

După doar o săptămână, asociații au luat o nouă hotărâre. Rareș Pop a decis să se retragă din administrarea firmei și din societate, cesionând părțile sociale soției, care a devenit asociat unic.

pop rares cedare firma

O altă societatea copop uas service hot1 mai 2013ntrolată de șeful ISCTR epop rares UAS service1ste UAS Service SRL, care i-a avut asociați pe Rareș Pop și Lorand Varga până  în 10 mai 2013.  Atunci, Varga i-a cedat părțile sociale lui Pop, iar soția șefului ISCTR a intrat în firmă prin majorare de capital. Astfel, Pop și soția au deținut pentru o perioadă scurtă câte 50 la sută din firmă. Asta deoarece în data de 22 mai 2013, Pop s-a retras din societate cesionând părțile sociale soției, iar în UAS Service a mai intrat o firmă prin majorare de capital, subscripție și vărsare de capital. Astfel, au devenit asociați Andreea Gabriela Pop cu 80 la sută și Universal Inspectii SRL cu 20 la sută. Dar și firma Universal Inspectii este detinuta la randul ei in cote egale de Andreea Pop si UAS Service. 

 

După toate demersurile de la Registrul Comerțului, Rareș Pop, a uitat să facă un lucru simplu ca să-și acopere în totalitate implicarea în activitatea firmelor: nu și-a sters de pe site-ul www.uas.ro numele și numărul de telefon de pe pagina de contact. 

site firma rares pop

Potrivit site-ului firmei, UAS este ”o firma specializata pe servicii de calitate in domeniul sigurantei transporturilor si al echipamentelor de confort precum tahografe, tahografe digitale, limitatoare de viteza si accesorii pentru acestea, diagrame de toate tipurile, hartie imprimanta tahograf digital, sisteme de masurare a consumului de combustibil, a greutatii pe axe, sistem de evaluare a diagramelor tahograf, cartelele, memoria de masa a tahografului digital,inspectii tehnice periodice, service, reparatie si intretinere instalatii de climatizare”

Potrivit procurorilor DNA, numeroși transportatori erau protejați de șeful teritorial ISCTR tocmai pentru a fi clienți fideli ai firmelor lui, controlate acum prin intermediul soției.

”Pop Rareş Vasile a dezvoltat relaţii cu numeroşi operatori economici ce activează în domeniu, asigurând acestora protecţie în schimbul obţinerii de avantaje patrimoniale, fie direct fie prin impunerea folosirii serviciilor prestate de societăţi comerciale controlate de acesta prin rude ale sale sau afini sau deţinute de membri ai familiei sale. De menționat este faptul că din vara anului 2012, când a fost numit în actuala funcție, atribuțiile sale din cadrul firmelor pe care le administra, au fost transferate soției sale. Calitatea de asociat a soției era de fapt una formală, probele administrate până în prezent atestând că suspectul Pop Rareș Vasile este factorul decident, consultat telefonic cu privire la clienții societăților, prețurile la care sunt efectuate serviciile, etc. În aceeași perioadă, suspecții (Pop și alți doi inspectori – n.red.) au încălcat obligația de păstrare a secretului acțiunilor de control, comunicând în mod repetat operatorilor economici de transport date privind locul și timpul desfășurării controalelor în trafic”, se arată în ordonanța de începere a urmăririi penale.

firma rares pop2
Sediul principal al firmei UAS este în localitatea Nima, pe marginea drumului național 1C

În luna mai 2011, firma și-a deschis puncte de lucru în Cluj-Napoca în piața Mărăști, în piețele Flora și Ion Meșter din Mănăștur și  pe străzile Cuza Vodă și Constanța din centrul municipiului. De asemenea, firma mai mare punct de lucru în Florești pe strada Avram Iancu.

De menționat că Rareș Pop este fratele șefului reprezentanței din Cluj a Registrului Auto Român, Marius Pop.

 

rarespop2POP RAREŞ VASILE, inspector șef teritorial (7 județe) în cadrul Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, vicepreședinte PNL Cluj-Napoca și pentru o scurtă perioadă consilier județean a fost arestat preventiv în 5 iunie, iar  în sarcina lui s-au reținut următoarele infracțiuni:

– abuz în serviciu comis în formă continuată cu obținere de foloase necuvenite; 

– desfăşurarea de activităţi ca acte de comerț, incompatibile cu funcţia deţinută în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase;

– permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată;

– șantaj și  luare de mită

Șeful teritorial al Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier a contestat la Curtea de Apel hotărârea de arestare preventivă luată de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Cluj.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns