fbpx

De domeniul SF: Posibil a doua rejudecare în procesul casei umbrite de bloc de pe Câmpului

Un proces care se judecă de 8 ani ar putea să o ia de la capăt, de la prima instanță, Judecătoria Cluj-Napoca, pentru a treia oară! După noul cod de procedură civilă, așa ceva nici nu mai este posibil. Dar procesul e pe vechiul cod.

Proprietarul unei case umbrite de un bloc de pe strada Câmpului din Cluj-Napoca a văzut până acum două hotărâri judecătorești prin care i se acordau despăgubiri de 65.000 de euro, pe care urma să le plătească Primăria și un constructor în solidar. Ambele hotărâri au fost desființate de instanțe superioare. Ultima dată, în 16 februarie, Tribunalul Cluj a anulat sentința din 2016

Soluția pe scurt: ”Admite apelurile declarate de Municipiul Cluj-Napoca si Seulean Ioan, împotriva Sentintei civile nr. 6968 din 14.07.2016, dosar nr. 20105/211/2009 a Judecatoriei Cluj-Napoca pe care o anuleaza si trimite cauza spre rejudecare la aceeasi instanta”

În motivele de apel, Primăria și contructorul au invocat să sentința Judecătoriei Cluj-Napoca este insuficient motivată.

Decizia Tribunalului poate fi atacata cu recurs în 15 zile de la comunicare. Avocatul reclamantului, Calin Pop, spune ca va decide daca o ataca dupa ce vede motivarea.

Prin urmare, daca in recurs se mentine decizia Tribunalului, dosarul se întoarce pentru a doua oară la prima instanță. Avocatul Călin Pop, spune că, potrivit Noului cod de procedură civilă, un dosar poate fi trimis la rejudecare o singură dată, dar dosarul blocului de pe Câmpului este început pe vechiul cod.

Prima dată, dosarul a fost retrimis la Judecătorie, după 7 ani, de către Înalta Curte, care a judecat recursul împotriva deciziei Curții de Apel Cluj, prin care se acordau despăgubirile. Încă de atunci, proprietarul casei ne declara că simte că se prăbușește din punct de vedere psihic.

Comments

comentarii

Simona Halep a pierdut partida disputată împotriva rusoaicei Ana Blinkova în optimile turneului WTA 125 de la Hong Kong.... Citește mai mult
În România, toți șoferii care circulă pe drumuri publice au obligația de a circula cu luminile aprinse. Totuși, este suficient să utilizezi luminile de zi sau este necesară aprinderea fazei scurte?... Citește mai mult

Lasă un răspuns