fbpx

Dana Gîrbovan, viitorul președinte al Curții de Apel Cluj

Clujust vă anunță, în premieră, că în urma concursului finalizat recent, cunoscuta judecătoare Dana Gîrbovan, președinte UNJR, va fi viitorul președinte al Curții de Apel Cluj, din 1 ianuarie 2021.

Astăzi este ultima zi de depunere a contestațiilor la baremul de evaluare de la testarea scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane, dar vă anunțăm, din surse sigure, că judecătoarea Dana Gîrbovan va fi președintele Curții de Apel Cluj.

La concursul pentru funcție au mai participat două nume grele din magistratura clujeană, Elena Botezan – fost procuror șef DNA Cluj și Irinel Andrei – fost vicepreședinte al Curții.

Fosta șefă DNA Cluj, devenită judecător în 2015, a primit o ”lecție” dură la susținerea proiectului referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere, fiind notată de judecătorii din comisi cu 5,57, în timp ce Dana Gîrbovan a primit 10. Se pare că foștii procurori nu sunt primiți așa bine în rândul judecătorilor, dacă ținem seama că ceva abilități de conducere are Elena Botezan din moment ce DNA Cluj a avut rezultate de excepție în perioada ei. După nota de la proiect, Botezan nici nu s-a mai prezentat la testarea scrisă.

Sursele noastre spun că soluționarea contestaților la barem nu poate să schimbe rezultatul de la Cluj, fiind diferență suficientă de punctaj între Gîrbovan și Irinel Andrei. Precizăm că pe site-ul CSM, candidații sunt notați cu coduri, de aceea informațiile sunt pe surse. Clasamentul oficial va fi afișat în 7 decembrie.

Dana Gîrbovan îi succede în funcție judecătoarei Denisa Băldean, care a avut două mandate, iar acum este în concursul de promovare la Înalta Curte.

Comments

comentarii

Naţionala de fotbal a României a învins Andorra cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Estadi Nacional din Andorra la Vella, la debutul său în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.... Citește mai mult
Trei persoane au fost rănite, printre care și un copil de 4 ani, într-un accident care a avut loc sâmbătă în apropiere de Câmpenești.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!