fbpx

Compania de Transport Public Cluj câștigă definitiv procesul anti-roviniete. Vedeți motivul

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca a câștigat definitiv procesul în care a cerut anularea amenzilor primite pentru lipsa rovinietei la autobuze pe ruta Cluj-Napoca – Florești.

Tribunalul Cluj a respins apelul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) împotriva sentinței Judecătoriei Cluj-Napoca, prin care erau anulate amenzile aplicate CTP.

Soluția pe scurt: ”Respinge apelul formulat de apelanta C.N.A.D.N.R.împotriva Sentintei civile nr.12149/19.11.2014 pronuntata în dosar 18634/211/2014 al Judecatoriei Cluj-Napoca, pe care o mentine în întregime. Definitiva.”

CTP Cluj-Napoca  a primit mai multe amenzi pe ruta Cluj-Napoca -Florești de la Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN) din cadrul CNADNR. Doar într-o singură zi din martie 2014, nouă autobuze au fost surprinse de camera video de contro că au circulat fără a deţine rovinieta valabilă pe DN1 km 482+500 F. Autobuzele au fost suprinse de o cameră mobilă, întrucât în acea zonă nu există cameră fixă, potrivit informațiilor de la CNADNR.

Acțiunea în justiție a CTP a fost depusă și s-a judecat la Judecătorie înainte de decizia Înaltei Curți privind amenzile nule fără semnătură olografă. Compania de Transport a invocat mai multe motive de anulare, printre care lipsa omologării camerei video: ”Un alt motiv de nelegalitate a proceselor verbale atacate il reprezintă absenta omologării camerelor/sistemului tehnic de inregistrare utilizat la constatarea contravenţiei, condiţie prevăzuta de art. 2 alin. 2 din OG nr. 15/2002, care nu exista nici măcar pentru camere.”, se arată în plângere. Acesta argument a avut câștig de cauză.

”Instanţa constata ca apărarea petentei trebuie apreciata ca fiind întemeiata deoarece intimata nu susţine cu dovezi existenta ei, deşi este singura care poate produce dovada corespunzatoare. In acest sens, instanţa retine ca simpla menţiune din procesul verbal, conform căreia constatarea contravenţiilor s-a făcut cu ajutorul mijloacelor tehnice ale sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control al rovinietei – SIEGMUR, conform prevederilor art. 9 alin. 2 si 3 al OG nr. 15/2002, nu este suficientă”, a precizat Judecătoria Cluj-Napoca. Mai multe detalii AICI. 

Comments

comentarii

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 15.239 de cazuri noi COVID-19. Doi copii au murit, iar alți 35 se află internați la ATI.... Citește mai mult
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni dimineaţa mai multe atenţionări nowcasting cod galben de ceaţă şi vizibilitate redusă, valabile în orele următoare în mai multe judeţe din țară, printre care și Cluj.... Citește mai mult
Președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, a declarat duminică seara la Digi24 că Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România ca să înțeleagă ce se întâmplă în România și de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută.... Citește mai mult
A avut loc dezbaterea alternativei finale a proiectului metroului, în vederea obținerii avizului de mediu. În cadrul dezbaterii, șeful de proiect al primei magistrale a prezentat mai multe detalii legate de metroul din Cluj.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!