fbpx

CNAIR, obligată la 3 milioane de lei despăgubiri către familia unei jurnalist decedate în accident rutier

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii RUtiere a fost obligată de Tribunalul București la despăgubiri de 3 milioane lei către familia jurnalistei decedate în 2016. Parapeții de beton ar fi împiedicat impactul dintre cele două autoturisme și ar fi salvat viața femeii.

Accidentul ce a avut loc în urmă cu 5 ani s-a produs ca urmare a intrării pe contrasens a unui autoturism ce a fost proiectat, din cauza unei borduri, pe sensul de mers al jurnalistei Oana Gabriela Balulescu care conducea regulamentar. În urma impactului, jurnalista și-a pierdut viața.

Tragicul eveniment avea loc la data de 12 mai 2016, pe DN1, pe raza localității Otopeni.

Experții chemați să se pronunțe au opinat faptul că pe mijlocul drumului, conform proiectului tehnic, trebuiau montați parapeți de protecție, ceea ce nu s-a întâmplat relatează evz.

În urma acțiunii civile formulate de familia jurnalistei, respectiv mama acesteia, fiica sa și soțul său, Tribunalul București a admis acțiunea în pretenții împotriva Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA și a obligat-o pe cea din urmă la plata a câte 1 milion de lei pentru fiecare dintre reclamanți, instanța majorând și onorariul expertului tehnic de la suma de 15000 de lei la 5000 de lei.

Soluția pe scurt: ”Admite cererea. Obligă pârâta la plata sumei de câte 1 000 000 LEI pentru fiecare dintre reclamanţi. Obligă pârâta la plata către reclamantul Bălulescu Cristian a sumei de 1500 Lei onorariu expert și suma de 4000 lei onorariu avocat, cu titlu de cheltuieli de judecată. Admite cererea formulată de dnul expert Beldimănescu Ion Dorinel, și majorează onorariul acestuia cu suma de 3500 LEI. Obligă reclamanții la plata diferenței de onorariu, către dnul expert. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței.”

Raportul de expertiză efectuat în dosar ar fi avut rol cheie, sursa citată anterior, menționând că CNAIR ar fi organizat două licitații pentru achiziția parapeților de proiecție, achiziții care însă ar fi fost anulate din diverse motive și că după producerea accidentului parapeții ar fi fos montați urgență.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns